Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 441…

Ελλάδα 0:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 441…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 441…

ΝΕΑ

Παρά την ακρίβεια που υπάρχει στα αυτοκίνητα και σε όλα τα αγαθά οι πωλήσεις συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες της… πιάτσας επενδύουν και σε άλλους κλάδους.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η διάθεσή μας είναι ανεβασμένη, όπως ανεβασμένες είναι και οι θερμοκρασίες που μας έχουν… γονατίσει.

Τα 40άρια δε λένε να υποχωρήσουν και ώρες, ώρες αισθανόμαστε τόσο καταπονημένοι που αναρωτιόμαστε αν το έχουμε ρίξει στο… σκάψιμο. Κουράγια σε όσους εργάζονται αυτή την περίοδο και ιδίως όσοι είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στον ήλιο.

Οι διακοπές είναι απαραίτητες αλλά όπως έχουμε καταλάβει αρκετοί δεν θα τα καταφέρουν λόγω της ακρίβειας. Το σίγουρο είναι πως δεν έχουν αυξηθεί μόνο οι τιμές των αυτοκινήτων αλλά τα… πάντα και όλοι αναρωτιόμαστε μέχρι που θα φτάσει η άνοδος των τιμών. Ακόμα και τα βασικά αγαθά, είναι πλέον πανάκριβα με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Κάτι… τέτοια αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

Οι ιδιώτες αγοράζουν περισσότερο

Advertisement
Advertisement

Παρά την ακρίβεια, η αγορά συνεχίζει την ανοδική της τάση, με τον Ιούλιο να δείχνει πως θα είναι αρκετά καλός συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Λίγο η ανάγκη, λίγο αυτοί που… έχουν χρήματα και τα αποτελέσματα έρχονται.

Μην ακούτε πάντως πως οι ιδιώτες δεν αγοράζουν αυτοκίνητα και πως όλα είναι νοικιάρικα, leasing κλπ, γιατί τα στοιχεία άλλα δείχνουν. Φανταστείτε πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι ιδιώτες που αγόρασαν καινούργιο αυτοκίνητο αυξήθηκαν κατά 37%. Δεν το λέω εγώ αλλά τα στοιχεία!

Τα ηλεκτρικά στο μέλλον θα καλύπτουν ένα μέρος του συνόλου των πωλήσεων. Όχι το 100%…

Αλλαγές στο mix των καυσίμων

Εκεί που παρατηρούμε αλλαγές είναι στην επιλογή του καυσίμου. Τα υβριδικά αυξάνουν συνεχώς τα μερίδιά τους, τα diesel πέφτουν πολύ ενώ αργά αλλά σταθερά ανεβαίνουν τα ηλεκτρικά.

Advertisement

Επίσης μην ακούτε πως το ρεύμα θα… κυριαρχήσει γιατί έτσι όπως πάει αυτό που θα δούμε στο μέλλον είναι ένα mix καυσίμων, μεταξύ αυτών και η ηλεκτροκίνηση. Αν πάλι το γυρίσουμε στο ρεύμα, μέχρι αυτό να γίνει στο 100%, εμείς σίγουρα θα έχουμε ταξιδέψει στον άλλον κόσμο!

Με λίγα λόγια όσοι ανησυχείτε, απλά μην το κάνετε γιατί δεν υπάρχει λόγος!

Ράλι Ακρόπολις: Πλησιάζει η ώρα του!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Είναι πολύ μικρότερη η δυσκολία να λύσεις ένα πρόβλημα από το να το… θέσεις!


Τις 7.376 ταξινομήσεις έφτασε η αγορά των καινούργιων αυτοκίνητων από τις αρχές Ιουλίου έως και τις 18 του ίδιου μήνα. Συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023, η αύξηση άγγιξε το 22,2%, ενώ συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2022, η ποσοστιαία άνοδος έφτασε το +53,5%.


Το TOP10 των εταιρειών αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις την περίοδο 1-18 Ιουλίου διαμορφώθηκε ως εξής:

Toyota 1.618
Hyundai 587
Citroen/DS 576
Peugeot 550
Suzuki 546
KIA 340
Audi 305
BMW 296
Nissan 244
Mercedes 237


Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δεν δραστηριοποιείται μόνο στον κλάδο του αυτοκινήτου (Land Rover, Jaguar κλπ.) αλλά και σε άλλους. Αυτή τη φορά προχώρησε στην εξαγορά της ΤΕΜΜΑ ΑΕ, αντί του ποσού των 2,35 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη παρέχει προϊόντα στην αμυντική και αεροπορική βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες και την βιομηχανία παραγωγής ενέργειας ενώ κατασκευάζει εξαρτήματα για τα αμυντικά συστήματα Patriot!


Την πρώτη νίκη σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Le Man Series σημείωσε Έλληνας οδηγός πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για τον Κρίτωνα Λεντούδη που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της Imola οδηγώντας ένα πρωτότυπο της κατηγορίας LMP2 Pro/Am. Να σημειώσουμε πως ο συμπατριώτης μας τρέχει για δεύτερη χρονιά στο συγκεκριμένο θεσμό.


Μια εταιρεία από τον κλάδο των πετρελαιοειδών βρίσκεται (οικονομικά) πίσω από το project που αφορά το νησί της Κινάρου, όπου μένει μόνη της η Ειρήνη Κατσοτούρχη, γνωστή και ως κυρά Ρηνιώ. Πρόκειται για τον Όμιλο της Motor Oil, ο οποίος με την βοήθεια της Ομάδας Αιγαίου και επαγγελματίες από τα γύρω νησιά, προχώρησαν σε ανακατασκευή του σπιτιού της.


Οι υψηλές θερμοκρασίες «άφησαν» στη μέση του δρόμου αυτοκίνητο που ανήκει σε γνωστό στέλεχος από τον κλάδο του αυτοκινήτου. Τη λύση έδωσε, όπως βλέπετε και στην σχετική φωτογραφία, η… οδική βοήθεια!


Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας). Το 9μελές ΔΣ που εκλέχθηκε, συνεδρίασε την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Νίκος Τσάδαρης
Αντιπρόεδρος: Κώστας Μποϊδάνης
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Σαλούρος
Ταμίας: Πέτρος Πιτσίνης
Έφορος: Γιάννης Κανουπάκης
Ειδικός Γραμματέας: Νίκος Βιτσιλάκης
Μέλη: Γιώργος Ανδρής, Νίκος Γιαννούλας, Νίκος Λουπάκης

Αναπληρωματικά μέλη οι: Θανάσης Χούντρας, Γιώργος Αγαπητός και Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη ενώ να σημειώσουμε πως η θητεία του ΔΣ διαρκεί δύο χρόνια.


Εκδήλωση με αφορμή την έλευση της νέας Σειράς 1 διοργανώνει η Σπανός ΑΕ και συγκεκριμένα την Τετάρτη 24 Ιουλίου στην λίμνη Βουλιαγμένης.


Η HR Business Partner στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Star Automotive Ελλάς (Mercedes) Γεωργία Παπαδάκη βραβεύτηκε πρόσφατα στα Hellenic Responsible Business Awards 2024. Συγκεκριμένα βρέθηκε μεταξύ των 20 στελεχών που διαμόρφωσαν τη λίστα 20under40 CSR, δηλαδή εκείνων κάτω των 40 ετών που ξεχωρίζουν διότι μετουσιώνουν την ευαισθητοποίηση, τη γνώση και την καινοτόμο σκέψη τους σε πρακτικές και έργα που οδηγούν τις εξελίξεις στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας.


Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024 το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», εκπαίδευσε 23.200 μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 548 Σχολικά Τμήματα από 7 Περιφέρειες της Ελλάδας.


Έφυγε σε ηλικία 62 ετών η Ερασμία Κάνιστα . Η επιχειρηματίας που ήταν και πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας ήταν από τις πιο παλιές και με μεγάλη ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου της Πάτρας και διατηρούσε τις αντιπροσωπείες των εταιρειών Nissan και Peugeot.


Για 6η φορά σε 10 χρόνια η Mercedes στην Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στη λίστα Hall Of Fame της χώρα μας. Πρόκειται για τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες που διακρίνονται ανάμεσα σε 420 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έχουν ετήσιο τζίρο άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, μετά από ψηφοφορία περίπου 2.000 κορυφαίων στελεχών της αγοράς. Να σημειώσουμε πως η Mercedes είναι η μοναδική από τον κλάδο του αυτοκινήτου που έχει λάβει αυτή τη διάκριση.


Στο Ford Store Σφακιανάκης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 574 εθεάθη η ολοκαίνουργια Mustang Dark Horse. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του αμερικανικού muscle car η οποία θα ξεκινήσει να παραδίδεται σε πελάτες της μάρκας μετά το καλοκαίρι.


Στην 15η θέση βρίσκεται η MG και ήδη έχει φτάσει σε μερίδιο αγοράς το 2,4%. Ο απόλυτος αριθμός ταξινομήσεων για το πρώτο εξάμηνο έφτασε τις 1.835 μονάδες, κάτι που δείχνει πως η μάρκα που επανήλθε στο προσκήνιο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει πολύ μέλλον ακόμα.


Το πρώτο ξενοδοχείο στην Κίμωλο που τοποθέτησε φορτιστή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι… γεγονός. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Milaki των Aria Hotels και σε αυτό μπορούν να φορτίζουν τόσο οι πελάτες όσο και για οι επισκέπτες του νησιού.


Ξεκίνησε την δραστηριότητά του στον κλάδο της μοτοσικλέτα ο Όμιλος Σπανός καθώς εδώ και λίγες ημέρες είναι και επίσημα μέλος της BMW Motorrad. Όπως μάθαμε, η πρώτη μοτοσικλέτα που ταξινόμησε και παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα ήταν μία BMW M1000RR, που με τα… έξτρα έφτασε τα 40.000 ευρώ.


Συνέντευξη Τύπου για το ράλι Ακρόπολις πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η διοργανώτρια επιτροπή του εθνικού μας αγώνα. Να θυμίσουμε πως ο αγώνας που προσμετρά στο WRC διεξάγεται το διάστημα 5-8 Σεπτεμβρίου.


Ξαφνικά «έφυγε» την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Κοτρωνάρος, μέλος της οικογένειας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κατά τη διάρκεια της ανάβασης Δημητσάνας, έδωσε το παρών στο καθιερωμένο γλέντι, καληνύχτισε τους φίλους πήγε για ύπνο και τελικά επέλεξε να φύγει για το αιώνιο ταξίδι…


Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Suzuki Marine στην Αθήνα (λεωφόρος Κηφισού 29). Παρών στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nικ. I. Θεοχαράκης Α.Ε., Τάκης Θεοχαράκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον μέχρι πρότινος Εμπορικό Διευθυντή του Marine Division, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και καλωσόρισε τον νέο Διευθυντή του Τμήματος, Βασίλη Μέξα.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 179.400
Trcoff: 75.800
Tractiongr: 32.900
Drive magazine: 27.700
Gocar: 21.600
Carotogr: 15.600
CarGuysGr: 15.400
Autobeat: 6.940
Οδηγώντας: 6.630
George Sargiannidis: 5.660
Newsauto: 5.530
4Τροχοί: 4.670
autotriti gr: 3.760
Panos Seitanidis: 2.440
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.980
Enkinisi: 1.710

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/7/2024 (21:00)