Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 440…

Ελλάδα 3:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 440…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 440…

ΝΕΑ

Με άνοδο πάνω από το 50% κινείται η αγορά του αυτοκινήτου που αφενός βρίσκεται σε mood διακοπών, αφετέρου… ψάχνεται για νέες επενδύσεις και αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και όπως πάντα, να έχουμε μία τέλεια εβδομάδα. Βρισκόμαστε την καρδιά του καλοκαιριού, χαλαροί είμαστε (έτσι τουλάχιστον νομίζουμε) και απλά περιμένουμε να περάσουν οι μέρες μπας και… σαλπάρουμε! Βέβαια κάποιοι έχουν φύγει, άλλοι βρίσκονται σε διακοπές, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί που δεν θα καταφέρουν να φύγουν για διακοπές, λόγω χρημάτων ή δουλειάς.

Σε κάθε περίπτωση, ας ευχηθούμε όλοι να βρούνε το δρόμο τους, να γεμίσουν τις μπαταρίες και να περάσουν χαλαρά και όμορφα με τις οικογένειες, τους φίλους τους ή με όποιους είναι κοντά τους. Το σίγουρο είναι πως όσοι φύγουμε, καλό θα είναι να αποβάλλουμε από γύρω μας τα τοξικά άτομα και όσους μας κάνουν να νοιώθουμε άσχημα και περίεργα.

Μην ξεχνάτε πως δεν παίζει ρόλο ο προορισμός αλλά η παρέα!

Ήρθε η ώρα να… δροσιστούμε!(στη φωτό το Raptor που θα εμφανιστεί στο Ντακάρ 2025)

Πριν φύγετε κάντε ένα… τσεκ

Advertisement
Advertisement

Όσοι είναι να φύγετε μην ξεχάσετε να ελέγξετε το μεταφορικό σας μέσο για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως. Δυστυχώς είναι αρκετοί αυτοί που την παθαίνουν και αντί να περάσουν καλά, χαλάνε τις διακοπές τους λόγω αμέλειας.

Όπως θα διαπιστώσετε και σήμερα, η πιάτσα δεν πάει διακοπές, το αντίθετο μάλιστα, συνεχίζει να βρίσκεται σε εγρήγορση. Σε γενικές γραμμές η αγορά πάει καλά, οι επαγγελματίες… ψάχνονται και η ρουτίνα έχει βρει το δρόμο της.

Κι, όμως τέτοια σπάνια οχήματα κυκλοφορούν ανάμεσά μας (Bugatti EB100)

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ποτέ δεν παίζει ρόλο ο προορισμός αλλά η καλή παρέα!


Advertisement

Τις 5.673 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Η ποσοστιαία άνοδος συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο διατηρήθηκε αρκετά ψηλά καθώς άγγιξε το +51,5%.


Το TOP 10 των εταιρειών με τις περισσότερες ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το χρονικό διάστημα 1-12 Ιουλίου 2024 είχε ως εξής:

Toyota 1.278
Citroen/DS 550
Hyundai 449
Suzuki 408
Peugeot 332
KIA 287
Fiat 200
Audi 198
Mercedes 182
Nissan 181


Την περασμένη εβδομάδα (9 Ιουλίου) πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου, Μοτοσικλέτας) και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Μετά από ψηφοφορία αναδείχθηκαν τα μέλη του ΔΣ, του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Για το Δ.Σ. (ψήφοι):

Μανώλης Σαλούρος (41)
Νίκος Τσάδαρης (38)
Πέτρος Πιτσίνης (33)
Κώστας Μποϊδάνης (29)
Γιάννης Κανουπάκης (26)
Νίκος Γιαννούλας (25)
Νίκος Λουπάκης (25)
Γιώργος Ανδρής (16)
Νίκος Βιτσιλάκης (15)
Θανάσης Χούντρας (15)
Γιώργος Αγαπητός (10)
Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη (10)

Για το Πειθαρχικό:
Ηλίας Καφάογλου
Ηλίας Ματζαβάς
Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:
Γιάννης Καλογερόπουλος
Αντώνης Κόλλιας
Κώστας Χαριάτης


Ο Όμιλος Σφακιανάκη ετοιμάζεται να ξεκινήσει δυναμικά με την BYD και στην Κύπρο.


Ο Μάριος Ρούσσης έχει αναλάβει από την 1η Ιουλίου τη θέση του Retail Marketing Specialist στον Όμιλο Σφακιανάκη. Να θυμίσουμε πως μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στην εισαγωγική εταιρεία των Renault – Dacia και όπως φαίνεται θέλει να… γνωρίσει καλύτερα την πιάτσα των καταστημάτων.


Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Συγγελίδη στο επίσημο δίκτυο διανομέων της Peugeot η πανελλήνια παρουσίαση του νέου Peugeot 3008. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αττική και το παρών έδωσαν, συνεργάτες της μάρκας από όλη την Ελλάδα, όπως και στελέχη και εργαζόμενοι από την εισαγωγική εταιρεία.


Ελληνική συνάντηση… στελεχών Ελλάδας και Κύπρου στο εξωτερικό και συγκεκριμένα του VW Group. Η Επικεφαλής Marketing της Kosmocar, Μαρίζα Πετράκου τα είπε με έναν παλιό γνώριμο της πιάτσας του αυτοκινήτου, τον Κωνσταντίνο Ανανιάδη. Ο εν λόγω κατέχει αντίστοιχη θέση στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα αυτοκίνητα του VW Group. Η ελληνική σημαία παντού και ψηλά!


Η Hyundai στήριξε για 4η συνεχή χρονιά τη μη κερδοσκοπική παγκόσμια οργάνωση Healthy Seas, η οποία δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης. Πριν από μερικές εβδομάδες προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού από εγκαταλειμμένα ιχθυοτροφεία στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Συνολικά ανασύρθηκαν 42,7 τόνοι θαλάσσιων απορριμμάτων, εκ των οποίων οι 11,3 τόνοι ήταν δίχτυα ιχθυοκαλλιέργειας. Τα υλικά που ανασύρθηκαν θα επεξεργαστούν και θα ανακυκλωθούν.


Φέτος η VW γιορτάζει τα 50 χρόνια του best seller μοντέλου της που ακούει στο όνομα Golf καθώς έχει διαθέσει περισσότερες από 37 εκατομμύρια μονάδες σε 70 χώρες. Στην Ελλάδα αναμένουμε μετά το καλοκαίρι τον τρόπο που θα γιορτάσει η εισαγωγική εταιρεία, το ορόσημο του… μισού αιώνα επιτυχημένης πορείας του θρυλικού VW Golf.


Νέος εξουσιοδοτημένος συνεργάτης στο after sales (service και ανταλλακτικά) εντάχθηκε στο δυναμικό της Subaru (Πλειάδες Motors. A.E.). Πρόκειται για την εταιρεία Θ.&Χ. Καλογρίτσας που έχει έδρα στην Αττική και συγκεκριμένα στα Γλυκά Νερά.


Τους 100.000 ακόλουθους έφτασε ο λογαριασμός της BMW Hellas στο Instagram και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία το γιόρτασαν με το δικό τους τρόπο!


Στην περιοχή της Βάρης βρίσκεται η μεγαλύτερη σε όγκο πινακίδα πρατηρίου υγρών καυσίμων!


Πολύ καλός δείχνει να είναι ο Ιούλιος για την BYD που αρχίζει σιγά – σιγά να κερδίζει νούμερα. Για τον Ιούλιο οι ταξινομήσεις έχουν φτάσει ήδη τις 87.


Οι ακριβές μάρκες πάνε αρκετά καλά στην Ελλάδα και συνεχώς κερδίζουν έδαφος. Μόνο για τον Ιούλιο η Land Rover έχει διαθέσει 18 αυτοκίνητα, η Porsche 10, η Jaguar 7, η Maserati 3, η Lotus 1, ενώ έχει ταξινομηθεί και μία Bentley.


Τα 20 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα γιόρτασε στις 6 Ιουλίου η Autovision η οποία διαθέτει το μεγαλύτερη δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ.


Με ένα Ford Fiesta Rally3 και την στήριξη της M-Sport Πολωνίας θα συμμετάσχουν στο φετινό Ράλι Ακρόπολις οι Μάνος και Κώστας Στεφανής. Με τα χρώματα του Traction Rally Team και τη στήριξη της Coral AE – Shell, ο Κώστας Στεφανής θα δώσει το παρών από τη θέση του συνοδηγού για 30η φορά (!), ενώ ο Μάνος θα τρέξει στον εθνικό μας αγώνα για 4η φορά.


Η BMW Motorrad Hellas με επίσημη ανακοίνωση της επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που είχαμε κάνει στα «Νέα της Πιάτας» και σας είχαμε ενημερώσει πριν από εβδομάδες αναφορικά με τη νέα συνεργασία. Συγκεκριμένα η εισαγωγική εταιρεία σταμάτησε τη συνεργασία της με την εταιρεία Βαγιανέλης ΑΕ και ξεκίνησε μία νέα, με την Σπανός ΑΕ. Η έδρα της BMW Motorrad Σπανός ΑΕ βρλισκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 339 στην Ηλιούπολη.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 178.800
Trcoff: 75.600
Tractiongr: 32.800
Drive magazine: 27.600
Gocar: 21.500
Carotogr: 15.600
CarGuysGr: 15.400
Autobeat: 6.850
Οδηγώντας: 6.630
George Sargiannidis: 5.650
Newsauto: 5.520
4Τροχοί: 4.670
autotriti gr: 3.760
Panos Seitanidis: 2.440
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.980
Enkinisi: 1.710

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/7/2024 (12:00)