Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 438…

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 438…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 438…

ΝΕΑ

Ζέστη, καύσωνας και φωτιές συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα ενώ την ίδια ώρα η αγορά συνεχίζει την ανοδική της πορεία…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε. Πάει και ο Ιούνιος, από σήμερα μπήκαμε στον Ιούλιο και εννοείται πως το μυαλό μας βρίσκεται εκτός… καθημερινότητας, κάνοντας όνειρα και σκέψεις για τις διακοπές που έρχονται.

Από τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν σιγά – σιγά οι πρώτες καλοκαιρινές άδειες ενώ ταυτόχρονα θα αρχίσουν να αδειάζουν και οι πόλεις, ιδίως η… Αθήνα. Αυτό τουλάχιστον ελπίζουμε. Και το λέω αυτό γιατί, αν και περιμέναμε να δούμε την κίνηση να μειώνεται στους δρόμους, διαπιστώσαμε στην πράξη πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται κανονικά για εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς και αναρωτιόμαστε πότε θα αρχίσει επιτέλους να «σπάει» αυτή η κίνηση…

Κάτι τέτοια βλέπουμε, φτιαχνόμαστε και θυμόμαστε άλλες εποχές! (το συγκεκριμένο Maserati βρισκεται στα Χανιά)

Φωτιές και πωλήσεις…

Advertisement
Advertisement

Ο Ιούλιος δείχνει πως θα είναι δύσκολος, όχι μόνο από πλευράς κίνησης αλλά και από τις πυρκαγιές που πλήττουν καθημερινά πολλές περιοχές της Ελλάδας. Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους αλλά και να μας βάλει σε εγρήγορση… Ας ελπίσουμε να μην βιώσουμε άλλες δύσκολες καταστάσεις και ιδίως σε κατοικημλενες περιοχές.

Κατά τα άλλα η… πιάτσα και η αγορά του αυτοκινήτου πήγε γι’ ακόμα έναν μήνα εξαιρετικά, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη ζήτηση που υπήρξε από ιδιώτες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τους επόμενους 2-3 μήνες για να πάρουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για το πως θα πάει η αγορά τη χρονιά που διανύουμε.

Έτοιμοι για… διακοπές!

Επίτευξη στόχων…

Πάντως και παρά τα θετικά αποτελέσματα, γκρίνια και προβληματισμός υπάρχουν! Είναι κάτι που έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν ακόμα και την περίοδο των παχιών αγελάδων, όπου οι πωλήσεις ήταν στα ύψη.

Advertisement

Ακόμα και τότε υπήρχε προβληματισμός αλλά όπως έχουμε μάθει, ό,τι και να γίνει, όπως και να πάει η αγορά πάντα θα υπάρχει αυτή η… γκρίνια για επίτευξη στόχων!

Συνδυασμός που… σκοτώνει. Ford Raptor και Yamaha GP 1800R SVHO

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Αν δεν λαλήσει ο… τζίτζικας δεν είναι καλοκαίρι!


Με θετικό πρόσημο έκλεισε η αγορά του αυτοκινήτου τον Ιούνιο. Συνολικά και σύμφωνα με τα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία, ταξινομήθηκαν 14.172 μονάδες, με το ποσοστό ανόδου συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα να φτάνει το +5,5%.Συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2022, η ποσοστιαία άνοδος άγγιξε το 26,8%.


Οι εταιρείες αυτοκινήτου που ταξινόμησαν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα τον Ιούνιο στην Ελλάδα ήταν οι εξής:

  1. Toyota 3.089
  2. Citroen/DS 1.080
  3. Suzuki 1.057
  4. Hyundai 924
  5. Fiat 830
  6. Peugeot 790
  7. VW 725
  8. Opel 570
  9. BMW 547
  10. KIA 533
  11. Skoda 378
  12. Nissan 375
  13. Audi 374
  14. Mercedes 304
  15. MG 284
  16. Jeep 263
  17. MINI 252
  18. SEAT 246
  19. Tesla 237
  20. Volvo 228
  21. Ford 218
  22. Mazda 218
  23. Dacia 141
  24. CUPRA 135

Το πρώτο Greek Bull Run and Revuelto Unveiling διοργανώνει… σήμερα η Lamborghini Athens. Δεκάδες ιδιοκτήτες Lamborghini θα δώσουν ραντεβού στα γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά και από εκεί όλοι μαζί θα μεταβούν στo Ζαππείο.


Η κινεζική Great Wall ήταν να έρθει στην Ελλάδα. Όπως μάθαμε είχε γίνει και συμφωνία με τεράστιο ελληνικό Όμιλο αλλά τελικά η επένδυση και το όλο project δεν προχώρησε, καθώς οι Κινέζοι αποφάσισαν πως δεν τους ενδιαφέρει (προσωρινά) η Ευρώπη.


Τι σχέση έχουν ο πρόεδρος της Ford Motor Hellas Νίκος Νοταράς και ο Πρόεδρος της Mercedes Benz Hellas Γιάννης Καλλίγερος (πρόσφατα άλλαξε ονομασία σε Star Automotive Hellas Single Member S.A.;
Και οι δύο έχουν καταγωγή από τα Κύθηρα!


Έντονη είναι η ανησυχία αναφορικά με τις μάρκες Renault και Dacia στην Ελλάδα. Όπως έχουμε γράψει, η εισαγωγική εταιρεία θα αλλάξει χέρια και θα πάει σε ξένο fund. Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει τις κινήσεις που θα γίνουν και είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός για όσους εργάζονται στην εισαγωγική εταιρεία αλλά και σε αντιπροσωπείες των εν λόγω μαρκών.


Η νέα γενιά του Peugeot 3008 βρίσκεται ήδη στις αντιπροσωπείες της μάρκας σε όλη την Ελλάδα. Να σημειώσουμε πως η εισαγωγική εταιρεία (Όμιλος Συγγελίδη) πρώτα έδωσε αυτοκίνητα για δοκιμή στους δημοσιογράφους και μετά τα έστειλε στους συνεργάτες της, δείχνοντας πόσο σέβεται τη δουλειά των επαγγελματιών που εργάζονται στον Τύπο.


Οι καινούργιες Porsche Taycan και Panamera παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε δημοσιογράφους και φίλους της μάρκας στο ανανεωμένο Porsche Center Athens.


Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφτηκε στην Ελλάδα και στους δημοσιογράφους του αυτοκινήτου το ολοκαίνουργιο Fiat 600. Πρόκειται για ένα SUV του B-Segment το οποίο ήδη βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της μάρκας.


Η ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει ο όχημα Keraboss, ταξινόμησε τον Ιούνιο, 3 αυτοκίνητα.


Τις 323 μονάδες άγγιξαν οι πωλήσεις των κινεζικών εταιρειών στην Ελλάδα. Στην κορυφή με πολύ μεγάλη διαφορά ήταν η MG και ακολούθησε η BYD με 27 μονάδες η οποία δείχνει να βρίσκει το δρόμο της. Στην 3η θέση βρέθηκε η άγνωστη DFSK με 7 πωλήσεις.

MG 284
BYD 27
DFSK 7
Lynk&Co 2
Yodo 2
Seres 1


Η… DFSK, μία άγνωστη τελείως μάρκα στην Ελλάδα, ταξινόμησε τον Ιούνιο 7 αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη είναι από την Κίνα και όπως σας έχουμε ενημερώσει, τα μοντέλα της εισάγει στην Ελλάδα ο Όμιλος Σπανός. Να σημειώσουμε πως η εν λόγω δεν έχει στη γκάμα της μόνο ηλεκτρικά αλλά και μοντέλα με θερμικούς κινητήρες.


Η Kosmocar με σχετική ενημέρωση που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε γράψει στα «Νέα της Πιάτσας» πριν από μερικές εβδομάδες αναφορικά με τον νέο Head of Sales Skoda στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον Σταύρο Λιάπη ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις στις εταιρείες, Toyota, VW και Skoda.


Συνεχίζει να μας εκπλήσσει η Suzuki η οποία αργά και σταθερά κερδίσει συνεχώς πωλήσεις και μερίδια αγοράς. Το σίγουρο είναι πως ο Βασίλης Θεοδώρου (επικεφαλής της μάρκας), μαζί με την ομάδα του κάνουν πρωταθλητισμό και είναι κάτι που αποδεικνύεται με τα νούμερα.


Η νέα γενιά της BMW Σειράς 1 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην BMW Βελμάρ. Ο Γιάννης Στέφου (trcoff) ήταν αυτός που ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα στοιχεία του αυτοκινήτου.


Η εταιρεία ΕΜΑ ΑΕ που εισάγει και διανέμει τα ελαστικά Continental διοργάνωσε ημερίδα μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, για παιδιά ηλικίας 7-14 ετών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που ζουν σε σπίτια του Οργανισμού στην Αττική. Η εκπαίδευση έγινε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Jumicar, στη Νέα Μάκρη.


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχτηκε και συγκροτήθηκε σε Σώμα για την Helleniq Energy Holdings. Τα μέλη του πλέον είναι τα εξής:

Σπήλιος Λιβανός, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
Γεώργιος Αλεξόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
Θεόδωρος – Αχιλλέας Βάρδας, μη εκτελεστικό μέλος
Ιορδάνης Αϊβάζης, Ανώτατο Ανεξάρτητο Μέλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Νικόλαος Βρεττός, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Παναγιώτης Τριδήμας, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Σταυρούλα Καμπουρίδου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Aλκιβιάδης – Κωνσταντίνος Ψάρρας, μη εκτελεστικό μέλος
Άννα Ροκοφύλλου, μη εκτελεστικό μέλος


Την Κυριακή 7 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του CAR μαζί με το Πρώτο Θέμα.


Το νέο τεύχος των 4 Τροχών θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 7 Ιουλίου με την Καθημερινή.


Επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα η υπογραφή συμβολαίου μεταξύ της Motorsport Greece και του WRC Promoter, για την ένταξη του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2026 και το 2027. Ωστόσο ένα ακόμα στοιχείο είναι το γεγονός πως ο αγώνας αλλάζει περίοδο διεξαγωγής από το 2025 και θα διοργανώνεται στα τέλη Ιουνίου.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 178.100
Trcoff: 75.200
Tractiongr: 32.700
Drive magazine: 27.600
Gocar: 21.400
Carotogr: 15.600
CarGuysGr: 15.400
Autobeat: 6.710
Οδηγώντας: 6.620
George Sargiannidis: 5.590
Newsauto: 5.520
4Τροχοί: 4.660
autotriti gr: 3.750
Panos Seitanidis: 2.440
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.980
Enkinisi: 1.710

  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 1/7/2024 (18:00)