Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 437…

Ελλάδα 23:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 437…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 437…

ΝΕΑ

Θερμοκρασίες που χτυπούν κόκκινο και πωλήσεις αρκετά υψηλές συνθέτουν ένα καλό κλίμα στην πιάτσα του αυτοκινήτου που δε λέει με τίποτα να το βάλει κάτω…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας.

Έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι και με τέτοιες θερμοκρασίες που ξεπερνούν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, το μυαλό μας βρίσκεται σε θάλασσες και παραλίες.

Ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, τουλάχιστον οι περισσότεροι, μέχρι να αρχίσουν οι καλοκαιρινές άδειες, οπότε και θα χαλαρώσουμε αλλά και θα ξεφύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα της πόλης.

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά…

Ώπου… φύγει, φύγει

Advertisement
Advertisement

Το τριήμερο πάντως αποδείχτηκε ευεργετικό και ό,τι καλύτερο για εκατοντάδες χιλιάδες που έφυγαν από το κλεινόν άστυ και βούλιαξαν τους περισσότερους καλοκαιρινούς προορισμούς. Βασικά θα λέγαμε πως είναι η αρχή για να αρχίσει το μυαλό μας να ταξιδεύει σε μαγικούς προορισμούς, κυρίως νησιωτικούς.

Δυστυχώς όμως οι… τσουχτερές τιμές που ισχύουν φέτος στα νησιά θα είναι αποτρεπτικές για πολλούς Έλληνες, γιατί στα έξοδα που θα έχουν από διαμονές, φαγητά κλπ. θα πρέπει να προστεθούν και τα ακτοπλοϊκά που ως γνωστό είναι τσιμπημένα.

Διακοπές με οποιοδήποτε μέσο και όπως… μπορεί ο καθένας

Υψηλές πωλήσεις αλλά και υψηλές τιμές!

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση πάμε με κέφι και όρεξη και για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα των διακοπών, ας ασχοληθούμε (αν δεν το έχουμε κάνει ήδη) να κλείνουμε διαμονές και προορισμούς.

Στα της πιάτσας τώρα, οι πωλήσεις είναι… καλοκαιρινές με νούμερα από άλλες εποχές. Σίγουρα υπάρχουν χαμόγελα στον κλάδο, αλλά δεν παύει να υπάρχει μόνιμα γκρίνια, πάντα για περισσότερες πωλήσεις!

Advertisement

Περισσότερες πωλήσεις όμως με τιμές ψηλές σε μία χώρα που δεν λέει να αυξήσει τους μισθούς στους εργαζομένους, που θέλουν να αγοράσουν αλλά δεν μπορούν.

Δυο, δυο τα… Raptor. Σαν τους Χιώτες!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Το σημαντικό δεν είναι οι ώρες που εργάζεται κάποιος, αλλά πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του.


Τις 9.615 ταξινομήσεις έφτασε ήδη η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούνιο και είναι πλέον σίγουρο πως ο μήνας θα έχει άνοδο συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό Ιούνιο.

Το TOP 10 των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις έχει ως εξής:

Toyota 2.193
Suzuki 835
Hyundai 707
Fiat 645
Citroen 622
VW 458
KIA 455
Peugeot 411
BMW 355
Opel 299


Πολύ κοντά βρίσκεται πλέον η ολοκλήρωση του ελληνικού ultra car με την ονομασία CHAOS. Το υπεραυτοκίνητο του Σπύρου Πανόπουλου για το οποίο έχουν γραφτεί πάρα πολλά είναι σίγουρο πως θα κλέψει την παράσταση με την σχεδίαση του και ιδίως με το εσωτερικό που θυμίζει περισσότερο έργο τέχνης παρά εσωτερικό από αυτοκίνητα που ήδη ξέρουμε. Η καθυστέρηση οφείλεται σε πολλά προβλήματα που έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του (κυρίως ηλεκτρονικά) αλλά έχουν λυθεί και όπως φαίνεται η αποκάλυψη – αυτή τη φορά – είναι θέμα μηνών.


Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε και επίσημα το ολοκαίνουργιο Peugeot 3008, το οποίο αναμένεται να κλέψει την παράσταση στην κατηγορία του. Το γαλλικό SUV που θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της μάρκας αυτή την εβδομάδα είχαν την ευκαιρία, όχι απλά να το δούνε από κοντά αλλά και να το οδηγήσουν για πολλές ημέρες, οι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου. Ο Όμιλος Συγγελίδη είχε φροντίσει να παραχωρήσει ένα αυτοκίνητο σε όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση προκειμένου να αποκτήσουν προσωπική άποψη για το αυτοκίνητο, όχι από δελτία Τύπου αλλά πίσω από το τιμόνι.


Παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων έγιναν την περασμένη εβδομάδα τα αποκαλυπτήρια του νέου MG3. Πρόκειται για ένα hot hatch του B-Segment που έρχεται να ταράξει τα νερά στην κατηγορία του και ιδίως με την τιμή που θα είναι διαθέσιμο και συγκεκριμένα κάτω από τα 20.000 ευρώ.


Και επίσημα πλέον πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση των εταιρειών ALD Automotive και LeasePlan, από τις οποίες γεννήθηκε η Ayvens. Η συγκεκριμένη εταιρεία γίνεται πλέον η μεγαλύτερη leasing με «πάρκο» 60.000 αυτοκίνητα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ! Να σημειώσουμε πως ο αριθμός των εργαζομένων αγγίζει τα 270 άτομα ενώ η επίσημη παρουσίαση έγινε την περασμένη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση για συνεργάτες και δημοσιογράφους, σε χώρο της Αθήνας. Κύριος μέτοχος της εταιρείας είναι ο γαλλικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός, Societe Generale.


Ο Κώστας Πετρούτσος είναι ο Επικεφαλής της Ayvens στην Ελλάδα και ο ίδιος μόνο τυχαία δεν κατέχει αυτή τη θέση. Η πορεία του στον κλάδο μαρτυρά την επιτυχία να διευθύνει μία εταιρεία – κολοσσό ενώ όσοι παρευρέθησαν στην παρουσίαση της Ayvens (παίρνει νομική υπόσταση 1 Ιουλίου 2024) κατάλαβαν πως ο στόχος που έχει θέσει, είναι να ανεβάσει την εταιρεία ακόμα πιο ψηλά…


Οι πολύ καλές σχέσεις που έχει ο Όμιλος Συγγελίδης με την μάρκα MG φάνηκε και από το γεγονός ότι σε πολύ σύντομα χρονικό διάστημα κατάφερε να φιλοξενήσει την διοργάνωση ευρωπαϊκής παρουσίασης στη χώρα μας αναφορικά με το νέο MG3.


Η πρώτη Lamborghini Revuelto με ελληνικές πινακίδες είναι γεγονός. Το ιταλικό super car για το οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεκάδες Έλληνες πελάτες, ήδη κυκλοφορεί ανάμεσά μας και το απέκτησε πριν από λίγες ημέρες επιχειρηματίας με μεγάλη αγάπη για τα αυτοκίνητα…


Την περασμένη εβδομάδα ταξινομήθηκε η πρώτη Lotus Emira i4, δηλαδή αυτή με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων. Η τιμή του βρετανικού σπορ μοντέλου ξεπέρασε τα 135.000 ευρώ.


Μία φωτογραφίαχίλιες λέξεις. Audi, BMW και Mercedes… μαζί. Συγκεκριμένα και όπως βλέπετε τη φωτογραφία από δεξιά προς τα αριστερά: Γιάννης Καλλίγερος (Mercedes), Ανδρέας Χαλμπές (Audi) και Γιώργος Σπανός ( BMW) σε εκδήλωση της εταιρείας leasing, Ayvens.


Ρεκόρ ταξινομήσεων αναμένεται να πετύχει φέτος στην Ελλάδα η Tesla. Συγκεκριμένα υπολογίζεται πως οι πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 2.100 και 2.200 μονάδων.


Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστό πως θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», το οποίο αφορά στην επιδότηση με έως και 22.500 ευρώ για αντικατάσταση παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων με νέα ηλεκτρικά οχήματα.


Στη λίμνη της Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda θα παρουσιάσει στους δημοσιογράφους τη νέα γενιά του Kodiaq.


Το νέο 600 παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η Fiat στην Ελλάδα.


Εκδήλωση με Taycan και Panamera διοργανώνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Porsche.


Μία μοναδική εμπειρία μπορούν να ζήσουν οι φίλοι των δύο τροχών το τριήμερο 4-6 Ιουλίου. Συγκεκριμένα η Yamaha σε συνεργασία με τον Θανάση Χούντρα διοργανώνουν, στις εγκαταστάσεις της Riding School στο Πολυδένδρι Αττικής (32ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας) οδήγηση και… tips με Tenere 700 σε διαδρομές On & Off Road.


Οι άνθρωποι του ιδιωτικού ΚΤΕΟ Auteco και του Ομίλου ΑΒΑΞ έφτιαξαν ένα ντοκιμαντέρ για την αξία της αλληλεγγύης και της συμμετοχής στο κοινωνικό σύνολο. Η θεματολογία εστιάζεται στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μετά το χτύπημα του τυφώνα Daniel το Σεπτέμβριο 2023. Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι να πολλαπλασιαστούν οι μιμητές των ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης ιδίως όταν χαμηλώνουν τα φώτα.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 177.700
Trcoff: 75.100
Tractiongr: 32.600
Drive magazine: 27.600
Gocar: 21.300
Carotogr: 15.600
CarGuysGr: 15.300
Autobeat: 6.660
Οδηγώντας: 6.610
George Sargiannidis: 5.580
Newsauto: 5.520
4Τροχοί: 4.660
autotriti gr: 3.750
Panos Seitanidis: 2.440
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.980
Enkinisi: 1.710

  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/6/2024 (18:00)