Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 436…

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 436…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 436…

ΝΕΑ

Η αγορά πάει πολύ καλά αλλά το ίδιο… καλά πάει και η ανησυχία των εργαζομένων που δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι για το αύριο!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δευτέρα σήμερα και όπως θα διαπιστώσετε, οι ειδήσεις τρέχουν με… ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σε κάθε περίπτωση τα ρεπορτάζ βγαίνουν αληθινά ενώ επιβεβαιώνονται και όσα λέμε για τις αλλαγές που συνεχίζουν να έρχονται στην πιάτσα.

Το σίγουρο είναι πως όλοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα και όλοι ψάχνονται από όποια πλευρά και αν βρίσκονται. Είτε του επιχειρηματία, είτε του εργαζομένου. Σε λίγα πάντως «μαγαζιά» δεν υπάρχει ανησυχία για το αύριο και είναι αυτά που συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην ελληνική αγορά.

Δυστυχώς η αγωνία για το αύριο είναι μεγάλη για ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων στην πιάτσα και με τέτοια δεδομένα είναι σίγουρο πως κανείς δεν μπορεί να πιάσει τη μέγιστη απόδοσή του.

Advertisement
Advertisement

Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το 2024!

Το σπάνιο Koenigsegg Jesko πριν την… καταστροφή στην Αττική οδό

και το Jesko μετά… (πόνεσε η καρδιά μας με τις εικόνες που είδαμε)

Πάει καλά η αγορά!

Η αγορά με τη σειρά της πάει αρκετά καλά, γρίνια υπάρχει αλλά όταν έχεις συνηθίσει να τρέχεις με… 200 είναι δύσκολο να πέσεις στα 150!

Advertisement

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τα κινεζικά brand και που θα κάτσει η… μπίλια. Μεγάλο στοίχημα για όσους επενδύουν, οπότε αναμένουμε σε πράξεις τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον. Σίγουρα πάντως είναι δύσκολο το έργο, όσο και αν φαίνεται ωραίο και… σίγουρο.

Δεν θα σας κουράσω άλλο, ιδίως με τόση ζέστη που μας ταλαιπωρεί καθημερινά και η θερμοκρασία δε λέει να πέσει. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει Ιούλιο και Αύγουστο. Σε κάθε περίπτωση υπομονή και όλα θα πάνε καλά.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ξεκίνα τώρα και θα… ξυπνήσεις την τύχη σου!


Τις 6.146 μονάδες έφτασε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η ποσοστιαία άνοδος άγγιξε το 8,5%.


Το TOP 10 των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις για το διάστημα 1-14 Ιουνίου 2024 είχε ως εξής:

Toyota 1.444
Suzuki 542
Hyundai 529
Fiat 398
Citroen/DS 397
KIA 385
VW 234
Jeep 220
BMW 204
Peugeot 193


Ολοκληρωτικά καταστράφηκε ένα σπάνιο Koenigsegg Jesko στην… Αττική οδό το Σάββατο 15 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο hyper car, η αξία του οποίου ξεπερνά (μάλλον.. ξεπερνούσε) τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ήταν ολοκαίνουργιο καθώς είχε παραδοθεί στον ιδιοκτήτη πριν από δύο εβδομάδες. Οι ειδικοί αναζητούν την απάντηση στο συμβάν, ωστόσο μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολύ σκληρή μεταχείριση (κόφτες κ.λπ.) από τον ιδιοκτήτη, ιδίως για ένα αυτοκίνητο που μόλις είχε βγει από το εργοστάσιο…


Μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί στον κόσμο που εργάζεται σε Renault και Dacia καθώς έχει γίνει γνωστό πως η εταιρεία αλλάζει χέρια. Ήδη από τη μαμά εταιρεία έχει δοθεί προθεσμία δύο χρόνια, μέχρι και τυπικά χέρια να αλλάξει χέρια. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ανασφάλεια καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες και όλα παραμένουν ρευστά…


Στα γραφεία της εισαγωγικής εταιρείας Renault – Dacia ακούγεται πως ήδη ο Βασίλης Θεοχαράκης έχει προσφύγει μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου στο Λονδίνο κατά της απόφασης να αλλάξουν χέρια οι εισαγωγικές που εκπροσωπεί. Είναι κάτι που μας… σφύριξαν αλλά δεν καταφέραμε να διασταυρώσουμε.


Το 2013 είχαν περάσει στα χέρια του Βασίλη Θεοχαράκη οι μάρκες Renault και Dacia και έντεκα χρόνια μετά η εισαγωγική ετοιμάζεται να αλλάξει και πάλι χέρια…


Στο χώρο της μοτοσικλέτας μπαίνει δυναμικά ο Όμιλος Σπανός. Όπως μαθαίνουμε τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξει και η πρώτη BMW Mottorad Σπανός και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 399 στην Ηλιούπολη (πρώην BMW Βαγιανέλης).


Ένας παλιός γνώριμος από το χώρο του αυτοκινήτου, ο Νικόλας Μπέρναρντ ξεκινά αυτή την εβδομάδα μία νέα εταιρεία που θα ασχολείται με εικόνα και ήχο. Η συγκεκριμένη η οποία ονομάζεται Anquan θα εκπροσωπεί ότι πιο luxury υπάρχει στον κόσμο και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα σε έναν πολύ απαιτητικό χώρο που είναι από τους ελάχιστους σε αυτό το επίπεδο, ακόμα και στην Ευρώπη!


Την Τετάρτη 19 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους το ολοκαίνουργιο Peugeot 3008 από τα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας του Ομίλου Συγγελίδη. Όπως είχε συμβεί και με την πρώτη γενιά (παρουσίαση τότε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια), οι 30 δημοσιογράφοι που θα παρευρεθούν θα αποχωρήσουν με ένα 3008 το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποκτήσουν ολοκληρωμένη άποψη για το γαλλικό SUV. Όπως μαθαίνουμε ανάμεσα στα νέα Peugeot 3008 θα υπάρχουν και δύο ηλεκτρικά.


Σε… 109 ημέρες (5-13 Οκτωβρίου) θα διεξαχθεί η μοναδική έκθεση αυτοκινήτου στην Ελλάδα (με την στήριξη των εισαγωγέων αυτοκινήτων) και συγκεκριμένα η Auto Athina 2024. Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα ήδη βρίσκεται στον αέρα και η επίσημη σελίδα της οργάνωσης που μπορείτε να επισκεφτείτε πατώντας ΕΔΩ.


Η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης των Renault – Dacia πέφτει σε μία καλή περίοδο για τις μάρκες καθώς λανσάρονται τα Captur και Duster, δύο μοντέλο που παίζουν σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις…


Την Τρίτη 18 Ιουνίου θα γίνει η αποκάλυψη της νέας εταιρείας Leasing που έχει γεννηθεί από την ένωση των LeasePlan και ALD.


Την Τρίτη 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΔΑΜ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας) και συγκεκριμένα στην ΕΣΗΕΑ. Μεταξύ άλλων θα γίνει και η εκλογή νέου ΔΣ.


Η πρώτη (με πινακίδες) BMW XM Label Red – που είναι και μία από τις 500 σε όλον τον κόσμο – ταξινομήθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Η συγκεκριμένη εφοδιάζεται και με έξτρα αξεσουάρ που αφορούν στην εισαγωγή αέρα και στην εξαγωγή που φέρει την υπογραφή Akrapovic. Την συλλεκτική έκδοση του γερμανικού SUV με τους 748 ίππους παρέλαβε ο ιδιοκτήτης από την BMW Σπανός.


Σε δημοσιογράφους, πελάτες και φίλους της μάρκας αποκάλυψε την ολοκαίνουργια Σειρά 1 η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων BMW. Το team του BMW Group Hellas που διοργάνωσε ένα ακόμα αξέχαστο πάρτι (τριήμερο) κατάφερε να παρουσιάσει το μοντέλο τέσσερις μήνες πριν το επίσημο λανσάρισμα και μετά από χώρες με μεγάλη αγορά όπως Γερμανία και Ιταλία.


Ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του BMW Group Hellas Κώστας Διαμαντής (δεξιά στη φωτό) και ο product manager Νίκος Καψής, ήταν το δίδυμο που αποκάλυψε τη νέα BMW Σειρά 1 στους δημοσιογράφους. Κατά γενική ομολογία των δημοσιογράφων η παρουσίαση βαθμολογήθηκε ως εξαιρετική και δεν ήταν καθόλου κουραστική.


To ανανεωμένο Ford Puma βρίσκεται ήδη επί ελληνικού εδάφους και τις επόμενες ημέρες, οι φίλοι της μάρκας αλλά και όσοι σκέφτονται να αποκτήσουν ένα SUV του B-Segment, θα μπορούν να το δουν και να το οδηγήσουν στις αντιπροσωπείες της Ford σε όλη την Ελλάδα.


«Πάτησε»… Ελλάδα το τελευταίο καινούργιο Audi R8 (σε χρώμα ανθρακί) που βγήκε από την γραμμή παραγωγής και θα πουληθεί στη χώρα μας. Να θυμίσουμε πως το γερμανικό super car σταμάτησε να παράγεται από τα τέλη Μαρτίου.


Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων MG θα παρουσιάσει σε δημοσιογραφική εκδήλωση το ολοκαίνουργιο MG3 το οποίο έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 20 Ιουνίου.


Χορηγός στο Kids Festival ήταν ο Όμιλος Σπανός που διεξήχθη στην Τεχνοπολη στο Γκάζι.


Στο βορειότερο μέρος της Ευρώπης και συγκεκριμένα στο Nordkapphallen της Νορβηγίας ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα τα μέλη του BMW Riders Club Hellas.


Το 30ο του Ράλι Ακρόπολις (5-8 Σεπτεμβρίου) της καριέρας του θα τρέξει ως συνοδηγός ο Κώστας Στεφανής και συγκεκριμένα με ένα Ford Fiesta Rally3. Στη θέση του οδηγού θα είναι ο Μάνος Στεφανής.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 177.400
Trcoff: 75.000
Tractiongr: 32.600
Drive magazine: 27.600
Gocar: 21.300
Carotogr: 15.600
CarGuysGr: 15.300
Autobeat: 6.640
Οδηγώντας: 6.610
Newsauto: 5.520
George Sargiannidis: 5.540
4Τροχοί: 4.660
autotriti gr: 3.750
Panos Seitanidis: 2.440
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.980
Enkinisi: 1.710

* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 17/6/2024 (17:00)