Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα χρησιμοποιημένα λιπαντικά μπορούν να αποκτήσουν νέα αξία

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα χρησιμοποιημένα λιπαντικά μπορούν να αποκτήσουν νέα αξία

ΝΕΑ

Τα χρησιμοποιημένα λιπαντικά μπορούν να αποκτήσουν νέα αξία

ΝΕΑ

43.000 συνεργαζόμενα σημεία αλλαγής λιπαντικών σε όλη την Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για το κινητήρα του οχήματός μας η χρήση του λιπαντικού καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του.  Αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι πως τα χρησιμοποιημένα λιπαντικά με την κατάλληλη διαχείριση μπορούν να αποκτήσουν νέα αξία και να επιστρέψουν στην αγορά αναγεννημένα.

Αυτό ακριβώς είναι το έργο που κάνει με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια η ΕΝΔΙΑΛΕ Α.Ε, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Απόβλητων Λιπαντικών Ελαίων. Διασφαλίζει την σωστή και σύννομη διαδικασία συλλογής, μεταφοράς, προσωρινής αποθήκευσης και εν τέλει αναγέννησης των λιπαντικών, τα οποία επιστρέφουν στην αγορά απολύτως ασφαλή και ποιοτικώς εφάμιλλα των πρωτογενών.  

Με την αναγέννηση του 100% των ποσοτήτων που συλλέγονται,  η ΕΝΔΙΑΛΕ έχει αναδειχθεί ως το αποτελεσματικότερο σύστημα ανακύκλωσης λιπαντικών σε όλη την Ευρώπη. Εκτός όμως από το αποτελεσματικότερο είναι και το φθηνότερο σύστημα,  με όφελος για κάθε υπόχρεο (εταιρείες παραγωγής και εμπορίας λιπαντικών) και για τον τελικό καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο οι επιτυχίες και οι διακρίσεις δεν εφησυχάζουν τους ανθρώπους της ΕΝΔΙΑΛΕ που βάζουν τους επόμενους στόχους. Σε αυτή την κατεύθυνση έχει μεγάλη σημασία η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και κυρίως των οδηγών. Έτσι, αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία «Κύκλος Ζωής» που έχει στόχο να αναδείξει πως ανακυκλώνοντας τα απόβλητα λιπαντικά των οχημάτων μας, προστατεύουμε το περιβάλλον, συνεισφέρουμε στη δημόσια υγεία και εξοικονομούμε φυσικούς πόρους και ενέργεια.

Με σειρά δράσεων οι οδηγοί ενθαρρύνονται να βρουν το κοντινότερο σε αυτούς, από τα 43.000 συνεργαζόμενα σημεία αλλαγής λιπαντικών ( πρατήρια, συνεργεία, κλπ.) που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και να ανακυκλώσουν τα λιπαντικά τους. Επίσης, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί από την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας endiale.gr/kyklos-zois να κατεβάσει  χρήσιμο υλικό και να το κοινοποιήσει στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, στηρίζοντας την εκστρατεία.

Η ΕΝΔΙΑΛΕ αποδεικνύει στην πράξη πως η αλλαγή των λιπαντικών όταν γίνεται σωστά και υπεύθυνα τότε  πέρα από την προστασία του κινητήρα κάθε οχήματος,  μπορεί να έχει και πολύ μεγαλύτερα οφέλη για την προστασία του πλανήτη και της ποιότητας ζωής όλων μας.