Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα after market καλώδια φόρτισης είναι ασφαλή;

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα after market καλώδια φόρτισης είναι ασφαλή;

ΝΕΑ

Τα after market καλώδια φόρτισης είναι ασφαλή;

ΝΕΑ

Με τον αριθμό των εξηλεκτρισμένων και των αμιγώς ηλεκτρικών νέων μοντέλων να αυξάνεται διαρκώς, κάποιες φορές προκύπτει η ανάγκη αγοράς ενός πρόσθετου καλωδίου φόρτισης. 

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, τα εξηλεκτρισμένα και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα διατίθενται τουλάχιστον με τον καλώδιο φόρτισης για πρίζα σούκο κατά την αγορά τους. Όμως στην πορεία, υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί κανείς ένα επιπλέον καλώδιο είτε για την ευκολία του είτε για να ταιριάζει και σε διαφορετικό τύπο παροχής.

Η προσφιλής λύση είναι να στραφούμε στο διαδίκτυο και στην online αγορά ενός καλωδίου.

Ωστόσο, μια τέτοια επιλογή ενέχει κινδύνους εάν δεν είμαστε προσεκτικοί. Τα καλώδια που παρέχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να μας φαίνονται ακριβά  και να στραφούμε σε άλλους οι οποίοι θα είναι οικονομικά προσιτότεροι.

Advertisement
Advertisement

Όμως, οι εταιρείες που παρέχουν διαδικτυακά καλώδια δεν έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν την ασφαλή λειτουργία τους. Έτσι, υπάρχει η πιθανότητα να αποκτήσουμε κάποιο που θα είναι ελαττωματικό,  που δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ή ακόμα μπορέι να είναι και απομίμηση, κοινώς “μαϊμού”.

Τα στελέχη του Γραφείου για την Ασφάλεια και τα Πρότυπα Προϊόντων που ανήκει στο Υπουργείο Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν έρευνα για να διαπιστωθεί πόσο ασφαλείς είναι οι ηλεκτρικές συσκευές, γενικότερα, οι οποίες πωλούνται μέσω διαδικτύου.

Advertisement

Από τα αποτελέσματα αυτής προέκυψε ότι το 63% αυτών δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφάλειας που έχουν θέσει και απαιτούν να υπάρχουν οι αρχές της χώρας, ενώ το 23% των προϊόντων που ελέγχθηκαν χαρακτηρίστηκαν «επικίνδυνα».

Advertisement

Εκτός αυτής, αντίστοιχη έρευνα πραγματοποίησαν και οι άνθρωποι της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Electrical Safety First αποδείχτηκε ότι τα 14 από τα 15 ηλεκτρικά προϊόντα που αξιολόγησαν και είχαν προμηθευτεί online ήταν επικίνδυνα για τον χρήστη.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως σε ό,τι αφορά τα καλώδια εξηλεκτρισμένων και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην απόκτησή τους μέσω διαδικτύου. Κι αυτό επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε ακόμα εξοικειωμένοι τόσο με το προϊόν όσο και με την αξιοπιστία των εταιρειών που τους κατασκευάζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Τι κάνει στην πράξη το χειροκίνητο κιβώτιο της Toyota για EV;
Είναι έξυπνοι οι Γιαπωνέζοι που καθυστερούν τα ηλεκτρικά;

Advertisement