Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα 5 πιο εντυπωσιακά concept της Hyundai

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα 5 πιο εντυπωσιακά concept της Hyundai

ΝΕΑ

Τα 5 πιο εντυπωσιακά concept της Hyundai

ΝΕΑ

Η ραγδαία εξέλιξη -σε όλα τα επίπεδα- της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την τελευταία, δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Advertisement
Advertisement

Από το 1967 και την ίδρυση της Hyundai Motor Company, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και είναι γεγονός ότι τις δύο τελευταίες δεκαετίες η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πραγματοποιήσει άλματα προόδου, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα και τις προδιαγραφές κατασκευής των μοντέλων της.

Το αποτύπωμα που έχει ήδη αφήσει, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη της παραγωγής του το Ioniq 5 N, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Κάτι που, επίσης, επιβεβαιώνεται χειροπιαστά, είναι ότι ειδικά την τελευταία 10ετία, η Hyundai παρουσίασε μερικά εξόχως εντυπωσιακά και καινοτόμα πρωτότυπα, πάνω στα οποία δόμησε τη φιλοσοφία της. Συνεπώς, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Hyundai HND-9 Venace Concept (2013)

Advertisement
Advertisement

Το 2013, όταν αποκάλυψε το HND-9 Venace, η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε σημάδια ότι ένα νέο σπορ μοντέλο θα μπορούσε να βγει στην παραγωγή.

Με ένα όμορφα σμιλεμένο αμάξωμα GT, το δίθυρο κουπέ έμοιαζε περισσότερο με Aston Martin ή Jaguar παρά με το παλιό Tiburon/Coupe.

Το αυτοκίνητο δεν φαινόταν απλώς σπορ, αλλά διέθετε και έναν εντυπωσιακό κινητήρα 3,3 λίτρων turbo GDi V6 365 ίππων, που συνδυαζόταν με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Τελικά, το concept δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή.

Hyundai Santa Cruz Concept (2015)

Advertisement

Το 2015, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής, στο Ντιτρόιτ, η Hyundai παρουσίασε το εντυπωσιακό pickup Santa Cruz Concept.

Έξι χρόνια αργότερα, το πρωτότυπο μπήκε στην παραγωγή , προσφέροντας πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά (εξελιγμένη τετρακίνηση, ευρυχωρία για τέσσερις επιβάτες, ικανοποιητικός χώρος φόρτωσης), αν και με μια ελαφρώς τροποποιημένη σχεδίαση δανεισμένη από το Tucson.

Hyundai RN30 Concept (2016)

Advertisement

Με την ονομασία RN30, το concept που βασιζόταν στο hatchback τρίτης γενιάς i30 (που πωλούνταν ως Elantra GT στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή) και ήταν μια ωδή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και στο νεόδμητο -εκείνη την εποχή- τμήμα Ν.

Τροφοδοτείτο από ένα υπερτροφοδοτούμενο εν σειρά τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων, με ισχύ 375 ίππων, που συνδυαζόταν με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Hyundai Prophecy Concept (2020)

Ένα από τα πρώτα του EV concept ήταν το Prophecy, το οποίο θα έπρεπε να κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2020, αλλά λόγω της πανδημίας, αποκαλύφθηκε διαδικτυακά.

Advertisement

Χαιρετίστηκε ως το πιο φιλόδοξο έργο της εταιρείας την εποχή της εισαγωγής του, το Prophecy έκανε τα σαγόνια να πέφτουν στο πάτωμα, με την υπέροχη σχεδίαση που (η οποία αργότερα επηρέασε το Ioniq 6) ρέει ελεύθερα, την πολυτελή καμπίνα και τη φουτουριστική τεχνολογία, όπως ένα νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, που υπογραμμίστηκε από την αντικατάσταση ενός τυπικού τιμονιού με ένα ζευγάρι joysticks.

Hyundai N Vision 74 Concept (2022)

Αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2022, ως μέρος των εορτασμών της Ημέρας N της εταιρείας, το εντυπωσιακό πρωτότυπο εμπνεύστηκε από μια άλλη φιλοσοφία, αυτή του Hyundai Pony Coupe του 1974, σχεδιασμένο από τον Giorgetto Giugiaro.

Το N Vision 74 έλαβε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, μια μπαταρία 62,4 kW και μαζί με μια κυψέλη υδρογόνου. Το προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης φέρεται να ήταν ικανό να αποδίδει συνολική ισχύ 670 ίππων και 900 Nm ροπής