Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Suzuki: Η στρατηγική της στις τεχνολογίες για την επόμενη 10ετία

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Suzuki: Η στρατηγική της στις τεχνολογίες για την επόμενη 10ετία

ΝΕΑ

Suzuki: Η στρατηγική της στις τεχνολογίες για την επόμενη 10ετία

ΝΕΑ

Η Suzuki θα υλοποιήσει το όραμα για την «τεχνολογία που ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας», από την κατασκευή έως την ανακύκλωση. Με αυτό τον τρόπο στοχεύει σε έναν κόσμο με ουδέτερο αποτύπωμα ως προς τον άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Τα μικρά και ελαφρά οχήματα, που είναι η ειδικότητα της Suzuki, δεν έχουν χαμηλές εκπομπές CO2 μόνο κατά τη χρήση τους. Και κατά τη διαδικασία παραγωγής τους εξοικονομούνται πόροι και μειώνονται οι εκπομπές ρύπων CO2, συμβάλλοντας σε ένα πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον.

Δέσμευση της εταιρείας είναι η περαιτέρω εξέλιξη των ελαφρών και ασφαλών αμαξωμάτων «HEARTECT» και η ανάπτυξη τεχνολογιών που θα αποφέρουν μείωση του βάρους και κατά συνέπεια ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης.

Έχοντας στόχο να παρέχει στους πελάτες της τα πιο αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα, με βάση τον λόγο ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και τις συνθήκες χρήσης σε κάθε χώρα και περιοχή, η Suzuki θα εξελίσσει ηλεκτρικά οχήματα που ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας, συνδυάζοντας εξαρτήματα που ενσωματώνουν τη φιλοσοφία «Sho-Sho-Kei-Tan-Bi», όπως μια μικρή και αποδοτική ηλεκτρική μονάδα και μια μικρή σε μέγεθος και ελαφριά μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Τεχνολογία Υψηλής Απόδοσης ICE/CNF

Το 2023, η ιαπωνική εταιρεία ανέπτυξε τον κινητήρα υψηλής απόδοσης (ονομασία Z12E, που εφοδιάζει το νέο Swift) που έχει ως χαρακτηριστικό τη βελτιωμένη καύση, η οποία αποτελεί την ουσία των κινητήρων εσωτερικής καύσης, και πέτυχε μέγιστη θερμική απόδοση 40%.

Στο μέλλον, η Suzuki θα διευρύνει τη διάθεση του κινητήρα υψηλής απόδοσης παγκοσμίως και θα επιδιώξει τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με καύσιμο ουδέτερο ως προς τον άνθρακα και υβριδική τεχνολογία επόμενης γενιάς.

Advertisement

SDV right (SDV: Software Defined Vehicle)

Επίσης στον τομέα του SDV, η Suzuki θα αναπτύξει και θα παρέχει στους πελάτες της το «SDV right», ένα προσιτό σύστημα που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στα οχήματά της, ενσωματώνοντας τη φιλοσοφία «Sho-Sho-Kei-Tan-Bi» για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Advertisement

Το σύστημα θα είναι εύκολο στη χρήση του καθώς θα ορίζει τον καλύτερο συνδυασμό ενσύρματων και ασύρματων (OTA) ενημερώσεων του λογισμικού.

Η Suzuki θα αναπτύξει το SDV με τρόπο που το αποτέλεσμα θα ικανοποιεί τους πελάτες, μειώνοντας το κόστος των εξαρτημάτων με κοινή χρήση hardware και το κόστος εξέλιξης με επαναχρησιμοποίηση λογισμικού.

Σχεδιασμός για Εύκολη Ανακύκλωση και Αποσυναρμολόγηση

Advertisement

Το συμβατικό οικονομικό σύστημα ονομάζεται γραμμική οικονομία, όπου η ροή της εξαγωγής πρώτων υλών από τη γη, της κατασκευής προϊόντων, της χρήσης και της απόρριψης είναι μονοδιάστατη. Αυτό έχει προκαλέσει υψηλή κατανάλωση ενέργειας, εξάντληση των πόρων και περιβαλλοντική καταστροφή.

Στο μέλλον, η Suzuki θα επιτύχει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας με την κυκλική οικονομία, η οποία επιδιώκει τη μείωση της συνολικής χρήσης πόρων μέσω του σχεδιασμού προϊόντων που μπορούν να αποσυναρμολογηθούν εύκολα, έχοντας υπόψη την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση τμημάτων των μελλοντικών μοντέλων Suzuki.