Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Tesla Cybertruck έβαλε τα χακί!

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Tesla Cybertruck έβαλε τα χακί!

ΝΕΑ

To Tesla Cybertruck έβαλε τα χακί!

ΝΕΑ

Εταιρεία στις ΗΠΑ μεταμόρφωσε το ηλεκτρικό pick-up σε άρμα μάχης για την μέρα της αποκάλυψης.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μετατροπές παραδοσιακών 4Χ4 ή pick up φορτηγών όπως Hummer ή Jeep σε στρατιωτικά οχήματα, ωστόσο ποτέ ως τώρα δεν είχαμε δει ένα ηλεκτρικό όχημα να γίνεται άρμα μάχης.

Η Archimedes Defence and Up από τις ΗΠΑ αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξει το μέλλον χτίζοντας ένα στρατιωτικό όχημα με βάση το Tesla Cybertruck. Οι Αμερικανοί επέλεξαν τρεις εκδόσεις του μοντέλου για να καλύψουν το μεγαλύτερο κομμάτι των «επιχειρήσεων» ξεκινώντας από το Sting Baja.

Εκτός από την σκληροπυρηνική εξωτερική εμφάνιση η έκδοση Baja είναι εξοπλισμένη με μια υπερ-γεννήτρια AMP Drive G125TM πετρελαίου που μπορεί να φορτίσει το Cybertruck με ισχύ 125 kW. Το Sting Baja έχει ειδικές αναρτήσεις και ελαστικά για εκτός δρόμου κίνηση, ενώ αργότερα ίσως υπάρξει και αμφίβια έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο είναι το Sting Protector. Εδώ, έχουμε ένα ενισχυμένο αμάξωμα που περιλαμβάνει αντιαρματική προστασία με όπλο 7,62 χιλ. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κυβερνήσεις για ειδικές επιχειρήσεις περιβαλλοντικών απειλών.

Το τελευταίο είναι το Sting APC. Ουσιαστικά, το APC είναι ίδιο με το Protector μόνο που διαθέτει σύστημα εντοπισμού ναρκών και ένα σύστημα IED για ελεγχόμενες εκρήξεις. Το περίβλημα είναι από ατσάλι και κεραμικές εστίες που μπορούν να αντέξουν αυτόματο πυροβόλο όπλο 14,5 χιλ.

Η Archimedes Defence and Up αναφέρει ότι οι τρεις εκδόσεις είναι διαθέσιμες για κυβερνήσεις, στρατό, αλλά και πολίτες!