Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στον αφρό ένας ανεκτίμητος θησαυρός της αυτοκίνησης!

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στον αφρό ένας ανεκτίμητος θησαυρός της αυτοκίνησης!

ΝΕΑ

Στον αφρό ένας ανεκτίμητος θησαυρός της αυτοκίνησης!

ΝΕΑ

Το όνομα Rudi Klein ενδεχομένως να είναι άγνωστο στους περισσότερους. Όχι, όμως, και κάποια από τα εκπληκτικά κομμάτια της συλλογής του.

Advertisement
Advertisement

Το πραγματικά όμορφο με τις δημοπρασίες, είναι ότι -σε πολλές των περιπτώσεων- βγαίνουν στον αφρό ανεκτίμητοι θησαυροί και, γράφοντας για αυτοκίνητα, σπουδαία κεφάλαια της ιστορίας.

Η RM Sotheby’s ανακοίνωσε μια νέα σειρά δημοπρασιών, που θα λάβουν χώρα τον προσεχή Οκτώβριο, με την ονομασία «The Junkyard: The Rudi Klein Collection».

Το ποιος ήταν ο Rudi Klein ενδεχομένως να έχει μικρή σημασία, μπροστά σε αυτά που ακολουθούν, αλλά για την ιστορία επρόκειτο για έναν Γερμανό μετανάστη, που βρέθηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1950 και από κρεοπώλης, εξελίχθηκε σε τρανός επιχειρηματίας και ακόμα σπουδαιότερος συλλέκτης κλασικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Φρόντισε μάλιστα να διαφυλάξει το θησαυρό του μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και το ίδιο έπραξαν και οι γιοι του, μετά το θάνατό του το 2001. Κανείς δεν γνώριζε τι υπήρχε στο γκαράζ της οικογένειας, μέχρι τώρα!

Η RM Sotheby’s τον περιγράφει ως «το μεγαλύτερο μυστικό θησαυρό αυτοκινήτων στον κόσμο» και χρησιμοποιεί λέξεις όπως «θρυλικό» και «μυθικό» για να περιγράψει το περιεχόμενό του. Αυτά τα περιεχόμενα περιλαμβάνουν τη Mercedes-Benz 500K “Caracciola” Special Coupe του 1935. ένα από τα πιο διάσημα προπολεμικά αυτοκίνητα, που θεωρείτο από καιρό ότι είχε χαθεί.

Περιλαμβάνει επίσης μια Mercedes-Benz 300 SL «Alloy» Gullwing του 1955. Ένα από τα μόλις 29 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ και που αρχικά παραδόθηκε σε μαύρο χρώμα και κάποτε ανήκε στον θρυλικό εισαγωγέα της Ferrari, Luigi Chinetti.

Advertisement

Υπάρχει επίσης το μοναδικό σωζόμενο Horch 855 -ένα Special Roadster του 1939- και το μόνο εργοστασιακό κάμπριο Iso Grifo. Ο οίκος RM Sotheby’s δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την πλήρη λίστα παρτίδων, αλλά θα υπάρχει επίσης μια Porsche 356 B 1600 «Twin-Grille» Roadster του 1961 από την d’Ieteren με λιγότερα από 600 μίλια στο καντράν, άλλα μοντέλα της γερμανικής μάρκας και περισσότερες από μία, Lamborghini Miura.