Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η Ferrari Dino 246 GTS της Cher

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» η Ferrari Dino 246 GTS της Cher

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» η Ferrari Dino 246 GTS της Cher

ΝΕΑ

Ακόμα μια υπέροχη κλασική Ferrari, άλλοτε στις υπηρεσίες του star-system, αναζητά το νέο ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Στο μακρινό 1972, η Cher είχε τον πάντα. Πρώτα απ’ όλα τον τρόπο να μην περνά ποτέ απαρατήρητη (διαχρονική αρετή, όπως αποδείχθηκε), ήταν μόλις 26 ετών και η πορεία της στο μουσικό στερέωμα είχε πάρει, προ πολλού, την ανιούσα.

Επίσης, με την διπλή ιδιότητα της τραγουδίστριας-ηθοποιού, πρωταγωνιστούσε στο Sonny & Cher Comedy Hour TV Show, το οποίο παρακολουθούσαν περισσότεροι από 30.000.000 τηλεθεατές στις ΗΠΑ. Καθόλου άσχημα, ε;

Την ίδια χρονιά (172), συνέβη και κάτι ακόμα σημαντικό στη ζωής της Αμερικανίδας σταρ. Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, με την πρώτη ματιά στην έκθεση του Bill Harrah μια Ferrari Dino 246 GTS!

Advertisement
Advertisement

Το εμβληματικό ιταλικό sportscar, ήταν ένας φόρος τιμής του Enzo, στον πρόωρα χαμένο γιο του Alfredo “Dino” Ferrari και ένα αυτοκίνητο που λάτρεψαν πολλοί φανατικοί της μάρκας, συλλέκτες, αλλά και ροκ σταρς της εποχής.

Με κινητήρα V6, χωρητικότητας 2,4 λίτρων, τρία καρμπυρατέρ Weber να κάνουν τη δουλειά και 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, η Dino απέδιδε 195 ίππους και η τελική ταχύτητα ανερχόταν στα 235χλμ/ώρα.

Βαμμένo στο υπέροχο κόκκινο Rosso Chiaro, το αμάξωμα Scaglietti αναδεικνύεται μοναδικά. Το εσωτερικό έχει μαύρη δερμάτινη επένδυση, ενώ το κοντέρ έχει γράψει περίπου 105.000 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη Dino, σίγουρα δεν ήταν η… βασίλισσα των γκαράζ, όπως πολλά άλλα μοντέλα της κλάσης της.

Advertisement

Βέβαια, τα περισσότερα δεν πραγματοποιήθηκαν με την Cher στο τιμόνι, καθώς ο… έρωτάς της για τη Ferrari, διήρκησε μόνο δύο χρόνια. Ρο 1974 την πούλησε στον οδηγό αγώνων Chris Cord και έκτοτε το αυτοκίνητο άλλαξε πολλά χέρια.

Κάτι που αναμένεται να συμβεί ξανά, καθώς θα δημοπρατηθεί στο Τέξας. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά είναι γνωστό ότι οι κλασικές Ferrariτινάζουν την μπάνκα στον αέρα. Αυτή έχει και έναν λόγο παραπάνω.

Advertisement