Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» ένας από τους αυθεντικούς «General Lee»! (+video)

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» ένας από τους αυθεντικούς «General Lee»! (+video)

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» ένας από τους αυθεντικούς «General Lee»! (+video)

ΝΕΑ

Η εκπληκτική ιστορία αυτού του Dodge Charger, κορυφώθηκε με ένα άλμα εκτός οθόνης, στο βωμό του μάρκετινγκ.

Advertisement
Advertisement

Από τα περίπου 300 Dodge Charger του 1969, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των πολυετών γυρισμάτων της θρυλικής σειράς Dukes of Hazzard, υπολογίζεται ότι περίπου 17 έχουν διασωθεί έως τις μέρες μας.

Δεν ήταν, όμως, τα μοναδικά με τα χρώματα της Συνομοσπονδίας, το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα και τον αριθμό 01, που κατασκευάστηκαν ποτέ. Η Warner Bros, το διαβόητο στούντιο που παρήγαγε τους Dukes of Hazzard, αναγνώρισε την τεράστια απήχηση του Charger και κατασκεύασε πέντε αυτοκίνητα, για λόγους μάρκετινγκ. Τα αυτοκίνητα ήταν όλα γνήσια Dodge Charger R/T (440, όχι Hemi ) που η General Lee Enterprises (GLE) στη συνέχεια τροποποίησε για να μοιάζουν ακριβώς με το βασικό αστέρι της σειράς.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες εκδηλώσεις, διαφημιστικού ενδιαφέροντος, τη δεκαετία του ’80 και όταν ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, τα ίχνη τους χάθηκαν, είτε σε κάποιους συλλέκτες, είτε σε κάποιον… αχυρώνα, όπως στην περίπτωση της ιστορίας μας.

Advertisement
Advertisement

Το 2003, ο φανατικός λάτρης της σειράς και του μοντέλου, Τράβις Μπελ, εντόπισε δύο από αυτούς τους «Στρατηγούς Λι» σε έναν αχυρώνα και αποφάσισε να αναπαλαιώσει αυτόν που βρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση.

Το Charger κατέληξε τελικά στον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Hardcore Racing» στο Μίσιγκαν, οποίος αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για ένα… μεγάλο κόλπο! Ένα άλμα, από τα διάσημα της τηλεοπτικής σειράς, για να γιορτάσει τα εγκαίνια του νέου καταστήματος.

Προσέλαβε οδηγό-κασκαντέρ και στις 29 Απριλίου 2006, ο συγκεκριμένος General Lee, παρουσία πλήθους κόσμου, πήδηξε πάνω από έξι αυτοκίνητα! Ο «Στρατηγός» προσγειώθηκε άτσαλα, υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές και αποσύρθηκε λαβωμένος, αλλά όχι ηττημένος, όπως τουλάχιστον απέδειξε η ιστορία.

Advertisement

Ο νέος ιδιοκτήτης του, από το Ιλινόις, φρόντισε να αποκαταστήσει τις ζημιές και να επαναφέρει το Charger, στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις του. Τον προσεχή Αύγουστο (9-19), αυτό το σημαντικό κομμάτι της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας θα δημοπρατηθεί σε τιμή που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά που σίγουρα προκαλέσει αίσθηση.