Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Παρίσι τα νέα Renault 4 και Dacia Bigster

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο Παρίσι τα νέα Renault 4 και Dacia Bigster

ΝΕΑ

Στο Παρίσι τα νέα Renault 4 και Dacia Bigster

ΝΕΑ

Από τη Renault ανακοινώθηκε ότι στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού θα παρουσιαστούν τα καινούργια Renault 4 και Dacia Bigster.

Advertisement
Advertisement

Το 2022, η Renault παρουσίασε το πρωτότυπο 4Ever, ένα SUV σχετικά μικρών διαστάσεων το οποίο αποτελούσε μια προσπάθεια επαναφοράς του Renault 4, όπως είχε ειπωθεί τότε.

Τώρα, η γαλλική εταιρεία γνωστοποίησε ότι η έκδοση παραγωγής του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της θα αποτελεί κεντρικό έκθεμά της στο περίπτερό της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14-20 Οκτωβρίου.

Το καινούργιο «Quatrelle» βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR την οποία έχει δημιουργήσει η εταιρεία και έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο νέο 5 E-Tech. Πριν από δύο χρόνια, τα στελέχη της Renault είχαν ανακοινώσει ότι το αμάξωμα της έκδοσης παραγωγής του καινούργιου Renault 4 θα είναι κατά 80% ίδιο με αυτό του πρωτότυπου.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από αυτό, η άλλη σημαντική πρεμιέρα για τον γαλλικό Όμιλο θα είναι το Dacia Bigster. Το καινούργιο SUV μοντέλο της ρουμανικής εταιρείας είναι το μεγαλύτερο που θα έχει στην γκάμα της και η δημιουργία του αποτελεί ένα στοίχημα για τους ανθρώπους της.

Αυτό επειδή το Bigster εντάσσεται σε μια κατηγορία στην οποία δεν είχε εκπροσώπηση ως τώρα και η οποία χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό. Σύμφωνα με τα στελέχη της Dacia, το νέο μοντέλο θα διαθέτει τις κατασκευαστικές αξίες της και θα είναι οικονομικά προσιτότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας.

Τέλος, στο Παρίσι, η Alpine θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο από το οποίο αναμένεται να προέλθει ένα καινούργιο μοντέλο επιδόσεων, καθώς και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο A290 το οποίο βασίζεται στο Renault 5 E-Tech.