Στο «μικροσκόπιο» 40 πεζογέφυρες του Ηλεκτρικού!
ΝΕΑ
Η ΣΤΑΣΥ προχώρησε σε διαγωνισμό για τον έλεγχο και τη συντήρηση των κομβικών σημείων του ανοικτού δικτύου της γραμμής 1 του Μετρό.
Σε διαγωνισμό για τον έλεγχο 40 πεζογεφυρών, που υπάρχουν στο ανοιχτό δίκτυο του Μετρό της Αθήνας προχώρησε η ΣΤΑΣΥ. Το έργο θεωρείται αρκετά σημαντικά μιας και αφορά την γραμμή 1 του Μετρό και σε κάποιες περιπτώσεις για υποδομές που ξεπερνούν τα 60 χρόνια ζωής.
WHAT CAR
Το ποσό της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, είναι 184.636 ευρώ και η διάρκειά της ανέρχεται σε 12 μήνες, από τη στιγμή που θα μπουν οι υπογραφές. Το ζητούμενο είναι πως αν από τον έλεγχο που θα γίνει προκύψουν ανάγκες συντήρησης ή επισκευής, τότε το επόμενο βήμα θα είναι ένα νέο έργο για την ΣΤΑΣΥ.
Η τελευταία γενική ανακαίνιση στην γραμμή 1 είχε γίνει πριν από περίπου 21 χρόνια, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Αυτό σημαίνει πως σε αυτό το διάστημα υπάρχει η ανάγκη επαναξιολόγησης της κατάστασης των υποδομών αυτών.
Στο αντικείμενο του έργου, συμπεριλαμβάνεται ο έλεγχος σε γέφυρες, ασανσέρ και όπως στηθαία, αρμοί, φωτισμός, ηλεκτρομηχανολογικά κλπ. Ο ανάδοχος θα κάνει επίγεια σάρωση με laser και 3D αποτύπωση, οπτικούς ελέγχους και μη καταστροφικές δοκιμές, ώστε να αναπτύξει ένα Μητρώο Πεζογεφυρών, την ευθύνη του οποίου θα έχει η ΣΤΑΣΥ.
Αυτό σημαίνει πως η ΣΤΑΣΥ θα αποκτήσει ένα αναλυτικό μητρώο στο οποίο θα είναι γνωστή η θέση της γέφυρας, η χρονιά κατασκευή της, στα τεχνικά της στοιχεία, οι τυχόν επισκευές κ.α.
Οι συγκεκριμένες πεζογέφυρες είναι κατασκευασμένες από οπλισμένο σκυρόδεμα ή χάλυβα ή είναι σύμμικτες ή λιθόδμητες.