Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στήνουν άγαλμα στον Μασκ! (+video)

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στήνουν άγαλμα στον Μασκ! (+video)

ΝΕΑ

Στήνουν άγαλμα στον Μασκ! (+video)

ΝΕΑ

Ένα Tesla Cybertruck ρυμουλκεί μια τεράστια προτομή του Ίλον Μασκ. Τι στην ευχή συμβαίνει στο Τέξας;

Advertisement
Advertisement

Οι κάτοικοι στο Brownsville του Τέξας, έτριβαν τα μάτια τους το πρωινό της περασμένης Κυριακής (18/8). Όχι από την αϋπνία, αλλά γιατί όπως οι ίδιοι κατέγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα «επικό θέαμα».

Ένα μαύρο Tesla Cybertruck, διέσχιζε τους δρόμους της πόλης, ρυμουλκώντας μια τεράστια (πιθανότατα χάλκινη) προτομή του Ίλον Μασκ! Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν γίνει στο παρελθόν για πολλούς ζάμπλουτους επιχειρηματίες, αλλά σπανίως όταν αυτοί βρίσκονται εν ζωή και για τον κλάδο του αυτοκινήτου πρόκειται μάλλον για κάτι πρωτόγνωρο.

Τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από αυτή την εκπληκτική ιστορία; Κάποιοι προσπαθούν να τη συνδέσουν με τις αμερικανικές εκλογές και τη σαφή στήριξη του Μασκ στον Ντόναλντ Τραμπ. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διαφημιστικό τρικ ή για πρωτοβουλία κάποιας καλλιτεχνικής ομάδας, που θέλησε να εκμεταλλευτεί την αναγνωσιμότητα του CEO της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει όμως και μία άλλη πιο ρεαλιστική προσέγγιση, τουλάχιστον γι’ αυτή τη μικρή πόλη του Τέξας, Ο Μασκ υπήρξε ενεργός επενδυτής στο Brownsville. Το 2021, δώρισε 10 εκατομμύρια δολάρια για να αναζωογονήσει την πόλη, η οποία φιλοξενεί μία από τις εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων της SpaceX.

Τότε, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να χτίσει μια πόλη με το όνομα Starbase στην περιοχή Boca Chica, η οποία δεν απέχει πολύ από το Brownsville. Η δωρεά ήταν έκπληξη ακόμη και για τον πρώην δήμαρχο του Brownsville, Trey Mendez.

Τα κεντρικά γραφεία της Starbase βρίσκονται στην κομητεία Cameron στην κοιλάδα του Rio Grande, στο Νότιο Τέξας. Η Cameron County έλαβε επίσης μια σημαντική δωρεά και ο Μασκ δεν πρόκειται να σταματήσει. Σχεδιάζει να επενδύσει 15 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου στο Brownsville.