Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το Yangwang των 1.200 ίππων. Κινείται και μέσα στο νερό (+video)

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα το Yangwang των 1.200 ίππων. Κινείται και μέσα στο νερό (+video)

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το Yangwang των 1.200 ίππων. Κινείται και μέσα στο νερό (+video)

ΝΕΑ

Το Yangwang U8 είναι ένα πολυτελές όχημα ελευθέρου χρόνου που κατασκευάζεται από την BYD. Θα κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina 5-13 Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

Η επέλαση των κινέζων συνεχίζεται καθώς ολοένα και περισσότερα μοντέλα κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές. Η BYD, που ξεκίνησε εδώ και περίπου έξι μήνες να διαθέτει τα αυτοκίνητα της στην ελληνική αγορά, έφερε ένα από τα πιο επιβλητικά οχήματα ελευθέρου χρόνου προς επίδειξη και θα το εμφανίσει στην έκθεση αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί 5-13 Οκτωβρίου στο Metropolitan EXPO.

Ο λόγος για το U8, το πρώτο μοντέλο της Yangwang, μίας θυγατρικής μάρκας της BYD, όπως είναι η Lexus για την Toyota. Το συγκεκριμένο πωλείται στην Κίνα αλλά στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα εισαχθεί, κάτι που αν συμβεί ίσως το δούμε το 2026. Η συγκεκριμένη μάρκα επικεντρώνεται στην παραγωγή πολυτελών και προηγμένων τεχνολογικά οχημάτων νέας ενέργειας και κάθε μοντέλο της δεν περνά απαρατήρητο.

Το U8 διαθέτει τρία χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του. Το πρώτο αφορά στο Stability Control που σε περίπτωση ξαφνικής καταστροφής του ελαστικού το όχημα μπορεί να κινηθεί με τρεις ρόδες. Το δεύτερο αφορά στη δυνατότητα να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του όπως τα άρματα μάχης και το τρίτο η ικανότητα του να κινείται στο νερό για 30 λεπτά.

Τεράστιο και με φουλ τεχνολογία

Advertisement
Advertisement

Το μήκος του αγγίζει τα 5,32 μέτρα το πλάτος είναι λίγο μεγαλύτερο από τα 2 μέτρα ενώ το ύψος φτάνει στα 1,93 μέττρα. Εξωτερικά εντυπωσιακή είναι η εμπρός όψη όπου 214 αστέρια περιβάλλουν το λογότυπο στη γρίλια της μάσκας ενώ 198 ανεξάρτητες πηγές φωτισμού, αποτελούν τα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Εσωτερικά η πολυτέλεια κάνει έντονη την παρουσία της ενώ το δέρμα καλύπτει σχεδόν όλες τις επιφάνειες του αυτοκινήτου. Ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συναντούμε στην καμπίνα των επιβατών είναι οι έξι συνολικά οθόνες που έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες.

Αυτή που ξεχωρίζει είναι η οθόνη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, έχει διάμετρο 12,8 ίντσες, είναι τεχνολογίας OLED ανάλυσης 2K δηλαδή παρέχει καλύτερη αντίθεση σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες LCD έως και 50 φορές. Οι υπόλοιπες οθόνες βρίσκονται μπροστά από τον οδηγό, τον συνοδηγό ενώ και οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους συνολικά τρεις οθόνες.

Εξωπραγματικά νούμερα

Advertisement

Το κινεζικό… τέρας εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2.0 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με 4 ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς αγγίζει τα 1.200 άλογα και η ροπή φτάνει τα 1.280 Nm, νούμερα που προσφέρουν επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Με αυτούς τους κινητήρες το συγκεκριμένο SUV μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως και 1000 χιλιόμετρα.

Advertisement

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το πρώτο και μοναδικό Yangwang U8 που ήρθε στην Ελλάδα και το βρήκαμε στα logistics του ομίλου Σφακιανάκη.

Advertisement