Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά ο ηλεκτρικός διάδοχος του Smart Fortwo

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά ο ηλεκτρικός διάδοχος του Smart Fortwo

ΝΕΑ

Στα σκαριά ο ηλεκτρικός διάδοχος του Smart Fortwo

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το Project 2, που πιθανότατα θα βγει στην παραγωγή ως #2, για να καλύψει το κενό στη γκάμα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η Smart θα μπορούσε να ανάψει το «πράσινο φως» σε έναν ηλεκτρικό διάδοχο του Fortwo μέσα σε λίγους μήνες, αποκάλυψε ο επικεφαλής της μάρκας στην Ευρώπη, αλλά το project θα πρέπει να λάβει εγγυήσεις κερδοφορίας, πριν λάβει έγκριση.

Το Fortwo -το πρώτο μοντέλο της εταιρείας και ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Ευρώπη- αποσύρθηκε πρόσφατα, μετά από 26 χρόνια παραγωγής, χωρίς να υπάρχει άμεσος διάδοχος, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Smart Europe, Ντιρκ Άντελμαν, επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια, για την αντικατάστασή του στη γκάμα.

«Η εξάντληση του τρέχοντος Fortwo, ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες. Θα ήταν υπέροχο να έχουμε έναν άμεσο διάδοχο, δεν τον έχουμε, αλλά εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», τόνισε ο Άντελμαν, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν ήδη προτάσεις για το αυτοκίνητο πόλης, το οποίο ονομάζεται «Project 2» εσωτερικά και αναμένεται να φέρει το όνομα #2 στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Το πότε θα συμβεί αυτό, παραμένει άγνωστο, καθώς η Smart, το 50% της οποίας ανήκει στην κινεζική Geely, προσβλέπει καθαρά στο κέρδος, κάτι που σημαίνει ότι ίσως χρησιμοποιήσει την ήδη υπάρχουσα τεχνογνωσία, για να μειώσει το κόστος.

«Η κατηγορία (αυτοκίνητα πόλης) δεν είναι τεράστια στην Ευρώπη· η καλύτερη χρονιά για το Fortwo ήταν περίπου 100.000 μονάδες και αυτό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει μια νέα πλατφόρμα», ανέφερε για του λόγου το αληθές ο Άντελμαν.