Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα «σκαριά» μικρό και φτηνό ηλεκτρικό από τη Ford

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα «σκαριά» μικρό και φτηνό ηλεκτρικό από τη Ford

ΝΕΑ

Στα «σκαριά» μικρό και φτηνό ηλεκτρικό από τη Ford

ΝΕΑ

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να αλλάξει ρότα και να εγκαταλείψει σταδιακά τα παραδοσιακά… μεγάλα σκαριά.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, ισχυρίζεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο στη ζώνη των  28.000 ευρώ, μέχρι τις αρχές του 2027 και θα αποκομίσει κέρδη από αυτό. Μιλώντας στο Aspen Ideas Festival, ο Farley είπε ότι το μοντέλο θα είναι έτοιμο σε «περίπου δυόμισι χρόνια».

Αν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford δεν αποκάλυψε καμία άλλη ουσιαστική πληροφορία για το ίδιο το αυτοκίνητο, επιβεβαίωσε ότι σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα, κυρίως από τη γκάμα της BYD, καθώς και το πολυαναμενόμενο «φτηνό» EV, πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla, αναφέρει το CNBC .

Ανέφερε, επίσης, ότι η Αμερική έπρεπε να σταματήσει τη συνήθεια του μεγάλου αυτοκινήτου, για να βοηθήσει τη χώρα να μεταβεί σε ένα καθαρότερο, φιλικότερο και σαφώς πιο ηλεκτρικό μέλλον.

Advertisement
Advertisement

«Πρέπει να αρχίσουμε να ερωτευόμαστε ξανά με μικρότερα οχήματα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κοινωνία μας και για την υιοθέτηση των EV», είπε ο Farley σε συνέντευξή του του CNBC. «Είμαστε απλώς ερωτευμένοι με αυτά τα… τέρατα οχήματα και τα λατρεύω επίσης, αλλά είναι ένα σημαντικό ζήτημα με το βάρος».

Η Ford δίνει προτεραιότητα στην κατασκευή μικρών ηλεκτρικών οχημάτων επειδή δεν είχε οικονομικό νόημα να το επιχειρήσει με τα θηριώδη μοντέλα της εγχώριας αγοράς, εξήγησε ο Farley.

Το παράδειγμα του νέου Explorer (ΦΩΤΟ), αποτελεί έναν εξαιρετικό οδηγό, για το πώς μπορεί να πορευτεί η αυτοκινητοβιομηχανία στο άμεσο μέλλον.