Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπουδαία νέα: Το θρυλικό RS200 επιστρέφει με τις ευλογίες της Ford!

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπουδαία νέα: Το θρυλικό RS200 επιστρέφει με τις ευλογίες της Ford!

ΝΕΑ

Σπουδαία νέα: Το θρυλικό RS200 επιστρέφει με τις ευλογίες της Ford!

ΝΕΑ

Η βρετανική Boreham, αναλαμβάνει με κάθε επισημότητα, την αναβίωση του μύθου του Group B.

Advertisement
Advertisement

Tο θρυλικό Ford RS200 πρόκειται να ξαναγεννηθεί ως το πρώτο, σε μια σειρά από restomods κατασκευής Βρετανών, μοντέλο με επίσημη υποστήριξη από τη μητρική εταιρεία.

Η Boreham Motorworks, μέλος του Ομίλου DRVN Automotive με έδρα το Λονδίνο, υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης με τη Ford για την «παραγωγή και ανακατασκευή» ορισμένων από τα πιο εμβληματικά ιστορικά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το project της Boreham για το RS200 -που θα αποκαλυφθεί αργότερα φέτος για να σηματοδοτήσει την 40ή επέτειο του μοντέλου- θα κατασκευαστεί στο Κόβεντρι από την αρχή ως μια “εντελώς νέα” δημιουργία, αντί να χρησιμοποιεί εξαρτήματα από τρέχοντα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Όπως τα παρόμοια σχεδιασμένα Kimera Evo37, HWA Evo  και Maturo Stradale, το Boreham RS200 θα ταιριάζει απόλυτα με την έμπνευση της δεκαετίας του 1980 όσον αφορά στη σιλουέτα και στςι τεχνικές προδιαγραφές, αλλά τα φώτα LED που φαίνονται σε μια εικόνα teaser υπενθυμίζουν ότι… βρισκόμαστε στο 2024.

Η Boreham αναφέρει τον κινητήρα, το σύνθετο αμάξωμα και το σύστημα τετρακίνησης του RS200 ως τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του και έτσι είναι πολύ πιθανό να τα διατηρήσει, αλλά με έναν πιο πλούσιο και  σύγχρονο εξοπλισμό και πιθανότατα μια ώθηση στην απόδοση.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι η Boreham υποστηρίζει ότι έχει δεσμευτεί να προσφέρει μια «αιχμή αναλογικής οδηγικής εμπειρίας» και έτσι είναι απίθανο να απομακρυνθεί πολύ, από την ανόθευτη φιλοσοφία του θρύλου του Group B.

Advertisement

Η Boreham έλαβε επίσης άδεια να κατασκευάσει μια σειρά από “ακριβείς στο σχεδιασμό” εκδόσεις ορισμένων από τα πιο σημαντικά ιστορικά μοντέλα της Ford, ξεκινώντας με το MK2 Escort αργότερα φέτος.

Τα Capri, GT40, Sierra Cosworth και XR2i είναι υποψήφια για τη συνέχεια. Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει πόσα από το καθένα θα κατασκευάσει, αλλά είναι δεδομένο ότι πρόκειται για συλλεκτικές εκδόσεις.

Advertisement