Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σωστή συντήρηση κλιματιστικού μόνο στην AUTOFIT

Ελλάδα 20:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σωστή συντήρηση κλιματιστικού μόνο στην AUTOFIT

ΝΕΑ

Σωστή συντήρηση κλιματιστικού μόνο στην AUTOFIT

ΝΕΑ

Ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο είναι άκρως απαραίτητος, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Η AUTOFIT αναλαμβάνει να τον διατηρήσει στην καλύτερη κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα στοιχεία που θεωρείται δεδομένο σε κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο είναι το σύστημα κλιματισμού, το οποίο αποτελεί τον Νο1 σύμμαχο του οδηγού και των επιβατών, ιδίως τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα, ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, ειδικά όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει ψηλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παράλληλα η διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα αντίδρασης του οδηγού, καθώς η υψηλή θερμοκρασία επιφέρει εξάντληση και κόπωση.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, η ποιότητα και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας στην καμπίνα είναι πρωταρχικής σημασίας για την υγεία και την άνεση των επιβατών. Ειδικά μετά από την περίοδο του χειμώνα που η χρήση του κλιματισμού δεν είναι εντατική, παρατηρείται η εμφάνιση βακτηρίων και μικροοργανισμών στο κύκλωμα, με δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία των επιβατών.

Για τους παραπάνω λόγους το σύστημα κλιματισμού πρέπει να ελέγχεται και να συντηρείται από εξειδικευμένους τεχνικούς, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Εδώ έρχεται λοιπόν η AUTOFIT, που προσφέρει έως τις 31 Ιουλίου ένα πλήρες σέρβις του κλιματιστικού, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έλεγχο διαρροών κυκλώματος Α/C και πλήρωση με φρέον, καθαρισμό και απολύμανση των αεραγωγών στην καμπίνα των επιβατών, καθώς και έλεγχο απόδοσης συστήματος A/C.  

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, αυτές ξεκινούν από τα 50 ευρώ, στην περίπτωση πλήρωσης φρέον τύπου R134a ή 150 ευρώ για φρέον τύπου R1234yf.

Πώς όμως μπορεί ο οδηγός να αντιληφθεί ότι το κλιματιστικό του αυτοκινήτου του χρειάζεται σέρβις;

Δεν βγαίνει κρύος αέρας από τους αεραγωγούς: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες που σχετίζονται με το παραπάνω πρόβλημα, όπως τα χαμηλά επίπεδα του ψυκτικού υγρού (φρέον), ένας ελαττωματικός συμπιεστής, ή τυχόν διαρροές ψυκτικού από τις σωληνώσεις του κυκλώματος κλιματισμού. Πριν συμπληρωθεί το φρέον θα πρέπει πρώτα να εντοπιστεί και επιδιορθωθεί το σημείο της διαρροής.

Advertisement

Κακή ροή αέρα: Εάν από το σύστημα κλιματισμού, σε συχνά χρονικά διαστήματα, βγαίνει ζεστός και δροσερός αέρας, αυτό συμβαίνει λόγω υγρασίας στο κύκλωμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί καθαρισμός του κυκλώματος με αντλία κενού. Εάν ο καθαρισμός δεν διορθώσει το πρόβλημα της διακοπτόμενης ψύξης, τότε το αυτοκίνητό σας μπορεί να έχει πρόβλημα στο ηλεκτρικό κύκλωμα του συστήματος κλιματισμού.

Έντονοι θόρυβοι κατά τη λειτουργία: Συνήθως οι θόρυβοι σε ένα σύστημα κλιματισμού μπορεί να αποτελούν ένδειξη για έναν προβληματικό συμπιεστή. Επιπλέον, οι θόρυβοι μπορούν να σχετίζονται με κάτι άλλο, όπως οι σωλήνες και άλλα μέρη του συστήματος κλιματισμού.

Δυσάρεστες οσμές στην καμπίνα επιβατών: Ένα σύστημα κλιματισμού που παρέχει αέρα ο οποίος έχει άσχημη οσμή αποτελεί συνήθως σημάδι για την ύπαρξη βακτηρίων στο σύστημα των αεραγωγών. Αυτό, εάν δεν επιδιορθωθεί το συντομότερο δυνατόν, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του οδηγού και των επιβατών.

Ποια είναι η AUTOFIT

Advertisement

To δίκτυο ανεξάρτητων επισκευαστών AUTOFIT ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 στη Γερμανία, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης υψηλών προδιαγραφών για όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Έπειτα από 20 χρόνια ανάπτυξης, το δίκτυο AUTOFIT απαριθμεί περισσότερους από 2.000 συνεργάτες σε 14 χώρες αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα επισκευαστών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα συνεργεία AUTOFIT είναι ολοκληρωμένα κέντρα τεχνικής εξυπηρέτησης για αυτοκίνητα έως 3,5 τόνων. Η επισκευή και συντήρηση των αυτοκινήτων πραγματοποιείται πάντοτε με βάση τις επίσημες προδιαγραφές που ορίζουν οι κατασκευαστές.

Επίσης, εξειδικευμένοι τεχνικοί τοποθετούν πιστοποιημένα ανταλλακτικά χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία και διαγνωστικό εξοπλισμό. Οι τεχνικοί εκπαιδεύονται διαρκώς για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουν τα σύγχρονα συστήματα των οχημάτων.

Επικοινωνήστε σήμερα με έναν επίσημο επισκευαστή του Δικτύου της AUTOFIT και επωφεληθείτε από την προσφορά ελέγχου και σέρβις του κλιματιστικού, ή κλείστε το ραντεβού σας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας: https://www.autofit.gr/forma-radevou/.