Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεχίζει να πηγαίνει… σφαίρα η αγορά του αυτοκινήτου τον Ιούλιο

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζει να πηγαίνει… σφαίρα η αγορά του αυτοκινήτου τον Ιούλιο

ΝΕΑ

Συνεχίζει να πηγαίνει… σφαίρα η αγορά του αυτοκινήτου τον Ιούλιο

ΝΕΑ

Καλπάζουν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων σύμφωνα με τα στιχεία. Πάνω από 36% οι ταξινομήσεις των ιδιωτών!

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων πηγαίνει πολύ καλά το 2024. Η ποσοστιαία άνοδος στο σύνολο του εξαμήνου ξεπερνά το 10%, ενώ για τον Ιούλιο η αγορά δείχνει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική.

Για τον… μισό Ιούλιο, η ποσοστιαία άνοδος συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αγγίζει το 24,1% ενώ συγκριτικά με το 2022 η άνοδος φτάνει το 57%. Νούμερα αρκετά υψηλά που αν τα μεταφράσουμε σε ταξινομήσεις βλέπουμε πως από την αρχή του μήνα έως και τις 17 Ιουλίου έφτασαν τις 6.900 μονάδες.

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχει… προβληματισμός αλλά στην πράξη διαπιστώνουμε πως οι ταξινομήσεις πηγαίνουν όλο και καλύτερα. Ένα ακόμα στοιχείο αφορά στις ιδιωτικές πωλήσεις που ενώ ορισμένοι επαγγελματίες της αγοράς πίστευαν πως θα έχουν πτώση, τα νούμερα τους διέψευσαν. Έτσι, για το πρώτο μισό του Ιουλίου οι ιδιώτες που αγόρασαν καινούργιο αυτοκίνητο ήταν περισσότεροι κατά 36,5% και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον με χαμηλούς μισθούς και φοβερή ακρίβεια.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή η Toyota

Στη μάχη των εταιρειών, η Toyota παραμένει στην πρώτη θέση και ακολουθεί η Citroen/DS. Η ιαπωνική μάρκα είναι η μοναδική που έχει καταφέρει να διαθέσει περισσότερα από 1.000 αυτοκίνητα. Το άτυπο… βάθρο συμπληρώνει η Hyundai ενώ ακολουθούν Suzuki και Peugeot οι οποίες ξεπερνούν τις 500 μονάδες.

Στην δεκάδα βρίσκονται και δύο premium μάρκες, BMW και Audi και μάλιστα αρκετά ψηλά στην κατάταξη.

Advertisement

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε και τις ακριβές μάρκες που συνεχίζουν να ταξινομούν αυτοκίνητα όπως, Land Rover (23), Porsche (15), Jaguar (8), Maserati (3), Lotus (1) και Bentley (1)

Advertisement

Ταξινομήσεις 1-17 Ιουλίου 2024
Toyota 1.537
Citroen/DS 567
Hyundai 558
Suzuki 511
Peugeot 501
KIA 330
BMW 260
Audi 244
Nissan224
Fiat 218
Mercedes 218