Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Renault συνεργάζεται με τουρκική εταιρεία

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Renault συνεργάζεται με τουρκική εταιρεία

ΝΕΑ

H Renault συνεργάζεται με τουρκική εταιρεία

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, o Όμιλος Renault υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την τουρκική Habas για την προμήθεια πετρελαιοκινητήρων της σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Στον Όμιλο Renault ανήκει και η Horse η οποία ιδρύθηκε το 2023 και έχει αναλάβει την εξέλιξη και παραγωγή νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης για τα μοντέλα του. Η νέα εταιρεία συστήθηκε από τους Γάλλους σε σύμπραξη με την κινεζική Zhejiang Geely Holding Company, έχει τρία κέντρα έρευνας και εξέλιξής τους και οκτώ εργοστάσια παραγωγής τους σε επτά χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της Horse συμφώνησαν με την τουρκική Habas, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, για να της παρέχουν σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι πληρούν το πρότυπο Euro 6d.

Να αναφέρουμε ότι, μεταξύ άλλων, η Habas διαθέτει και εργοστάσια κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων και λεωφορείων, τόσο με θερμικό κινητήρα όσο και αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Horse θα δίνει τον 2.0 Blue dCi ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ από 110 ίππους έως 190 ίππους, αναλόγως της εκδοχής του. Ο ντίζελ θα χρησιμοποιηθεί στο καινούργιο ελαφρύ φορτηγό που δημιούργησε η τουρκική εταιρεία, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στη Μαγνησία (Μικράς Ασίας).

Επίσης, έχει αγοράσει τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις που είχε η Honda στην πόλη Γκέμπτζε (κοντά στην Κωνσταντινούπολη) με σκοπό να παράγει εκεί τα επιβατικά μοντέλα της που πρόκειται να δημιουργήσει.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, προς το παρόν. Η Horse προβλέπεται ότι θα κατασκευάζει ετησίως περισσότερα από 5.000.000 κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, συνολικά, στα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο.