Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σημαντική η αύξηση των υποδομών φόρτισης στην Ελλάδα

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σημαντική η αύξηση των υποδομών φόρτισης στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Σημαντική η αύξηση των υποδομών φόρτισης στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνουν στην Ελλάδα και πλέον αυξάνουν και οι υποδομές φόρτισης…

Advertisement
Advertisement

Μπορεί συνεχώς να ακούμε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ότι, το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν πώς τα συγκεκριμένα, σιγά σιγά κερδίζουν έδαφος στην Ελλάδα.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που είχε μέχρι σήμερα η ηλεκτροκίνηση ήταν το κόστος αγοράς των αυτοκινήτων. Τους τελευταίους μήνες έχουν κάνουν την εμφάνισή τους νέα μοντέλα ενώ οι τιμές πέφτουν. Μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο, το κόστος ενός ηλεκτροκίνητου συγκριτικά με ενός οχήματος που φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης, να είναι πάνω κάτω το ίδιο.

Ένα ακόμα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει πάρα πολύ κόσμο, είτε αυτοί είναι χρήστες είτε όχι, έχει να κάνει με τις υποδομές. Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έχουν αρχίσει να αυξάνουν σημαντικά γεγονός που βοηθά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Ραγδαία αύξηση…

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον οδηγό κινητικότητας της Ayvens η Ελλάδα συγκέντρωσε 49/100 στη βαθμολογία ωριμότητας αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση, σημειώνοντας άνοδο +6 μονάδες σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ βλέπει την κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων να παρουσιάζει αύξηση κάθε χρονιά που περνάει. Αυτό ισχύει τόσο με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο και με αυτά τα οποία χρησιμοποιούν συνδυαστικά, κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα (Plug-in hybrid).

Αυτό ωστόσο το οποίο παρατηρείται είναι η ραγδαία αύξηση των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ιδιαίτερα σε ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα, η Σερβία κ.ά. Στις προαναφερθείσες χώρες παρουσιάζεται αύξηση άνω του 180% όσον αφορά τους σταθμούς φόρτισης σε σύγκριση με το 2023, καταδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο των υποδομών φόρτισης στην προώθηση της ευρείας αποδοχής των ηλεκτρικών οχημάτων.