Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Ρολόι-αερόπλοιο εμπνευσμένο από τον Ιούλιο Βερν

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρολόι-αερόπλοιο εμπνευσμένο από τον Ιούλιο Βερν

Car Gadget

Ρολόι-αερόπλοιο εμπνευσμένο από τον Ιούλιο Βερν

Car Gadget

Το απίθανο επιτραπέζιο ρολόι Albatross είναι βγαλμένο από κάποιο φουτουριστικό «παραμύθι» με πολλές τεχνικές καινοτομίες.

Advertisement
Advertisement

Στο διάσημο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν Robur the Conqueror πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ένα αερόπλοιο το οποίο ονομάζεται Albatross. Από αυτό το δημιούργημα της φαντασίας του θρυλικού συγγραφέα εμπνεύστηκε η L’Epee 1839 για να σχεδιάσει ένα πολύ ιδιαίτερο επιτραπέζιο ρολόι.

Πρόκειται για το 15ο έργο συνεργασίας μεταξύ της L’Epee 1839 και της MB&F, που περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό δημιούργημα 1.520 εξαρτημάτων. Έχει μήκος 60 εκατοστά, ύψος 60 εκατοστά και πλάτος 35 εκατοστά. Ζυγίζει επίσης μόλις 17 κιλά και περιλαμβάνει 32 έλικες στερεωμένους σε διάφορα σημεία του αερόπλοιου.

Οι έλικες περιστρέφονται για επτά δευτερόλεπτα κάθε φορά που το ρολόι συμπληρώνει μία ώρα. Όσο για το ρολόι, αυτό είναι κρυμμένο κάπου στη μέση όλου αυτού του μετάλλου. Τα εσωτερικά μηχανικά μέρη αποτελούνται από δύο συστήματα περιέλιξης: ένα για να τροφοδοτεί την ώρα και το άλλο για να κινεί τα λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν επίσης τρεις μπαταρίες στο εσωτερικό για την παροχή ενέργειας σε διάφορα τμήματα του Albatross. Το δημιούργημα των L’Epee 1839 και MB&F φέρεται να είναι το πρώτο ρολόι που έχει αυτόματη λειτουργία προπέλας. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι αλουμίνιο και ατσάλι. Όσο για την τιμή του, αυτή έχει οριστεί στις 127.500 ευρώ και μόλις 40 ρολόγια θα κατασκευαστούν.