Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρισκάρεις να κάψεις τον κινητήρα για λίγα άλογα παραπάνω;

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρισκάρεις να κάψεις τον κινητήρα για λίγα άλογα παραπάνω;

ΝΕΑ

Ρισκάρεις να κάψεις τον κινητήρα για λίγα άλογα παραπάνω;

ΝΕΑ

Διαπιστώθηκε ότι αν ο κινητήρας έχει ελάχιστο λάδι τότε αυξάνεται η ισχύς κατά 10%.

Advertisement
Advertisement

Ξέμεινες από χρήματα και δεν έχεις να αγοράσεις το νέο φίλτρο που θα δώσει λίγα άλογα παραπάνω στο αυτοκίνητό σου; Κανένα πρόβλημα! Υπάρχει μια πολύ οικονομική λύση που θα σου δώσει επιπλέον άλογα χωρίς να ξοδέψεις ευρώ. Σε μια έρευνα που έγινε από μηχανικούς στο πανεπιστήμιο EFI στην Αμερική διαπιστώθηκε ότι όσο λιγότερο λάδι έχει ο κινητήρας, τόσο περισσότερη ισχύ αποδίδει.

Οι δοκιμές έγιναν σε δυναμόμετρο πάνω σε έναν V8 κινητήρα της Chevrolet. Οι μηχανικοί δυναμομέτρησαν τον κινητήρα βάζοντας διαφορετικές ποσότητες λαδιού ώστε να δουν πως αντιδρά. Το αποτέλεσμα ήταν με ελάχιστο λάδι στον κινητήρα η απόδοση να ανεβαίνει ακόμα και 10%.

Με κανονική ποσότητα λαδιού ο V8 είχε απόδοση 589 ίππους με σχεδόν μηδενική απώλεια πίεσης κάτι σημαντικό για την αξιοπιστία του. Στη μέτρηση με ελάχιστο λάδι η απόδοση ανέβηκε στους 649 ίππους, ωστόσο η πίεση έπεσε στα 36,1 psi, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε κίνδυνος καταστροφής του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Οι μηχανικοί που πραγματοποίησαν την έρευνα ξεκαθαρίζουν ότι το ρίσκο είναι τεράστιο αν αφήσεις τον κινητήρα με τόσο μικρή ποσότητα λαδιού. Άραγε αξίζει να ρισκάρεις να διαλύσεις τον κινητήρα του αυτοκινήτου για μερικά άλογα παραπάνω; Μάλλον όχι γιατί θα πας για… μαλλί και θα φύγεις κουρεμένος.