Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rimac: Μετά το Nevera R, ετοιμάζει το απόλυτο μονοθέσιο

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rimac: Μετά το Nevera R, ετοιμάζει το απόλυτο μονοθέσιο

ΝΕΑ

Rimac: Μετά το Nevera R, ετοιμάζει το απόλυτο μονοθέσιο

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά, η κροατική εταιρεία ετοιμάζεται να «παίξει μπάλα» στην κατηγορία των αυτοκινήτων πίστας.

Advertisement
Advertisement

Πριν μόλις λίγες ημέρες, η Rimac παρουσίασε στην Καλιφόρνια το Nevera R ως την πισταδόρικη έκδοση του περίφημου hypercar. Τώρα, όμως, ο Μάτε Ρίματς προχωράει στο επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από την κατασκευή του απόλυτου αυτοκινήτου πίστας.

Εν αντιθέσει με άλλες κραταιές εταιρείες στον μικρόκοσμο των hypercar, η Rimac δεν έχει ακόμα δημιουργήσει ένα μοντέλο που θα προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα.

Ωστόσο, ο Ρίματς αποκάλυψε, ότι αυτό πολύ σύντομα θα αλλάξει και το μοντέλο που θα κατασκευάσει η εταιρεία του θα ξεπερνάει κάθε αγωνιστικό που γνωρίζουμε, είτε αυτό λέγεται μονοθέσιο F1, είτε Le Mans Hypercar.

Advertisement
Advertisement

«Έχουμε αποφασίσει να ξεπεράσουμε όχι μόνο τα όρια στα αυτοκίνητα δρόμου, αλλά και σε εκείνα που αγωνίζονται στην πίστα. Έτσι, κατασκευάζουμε ένα αυτοκίνητο πίστας, ένα μονοθέσιο που θα είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε αγωνιστικό τρέχει σε πίστες. Ταχύτερο από αγωνιστικά της Formula 1 και του Le Mans» τονίζει ο Κροάτης ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Rimac.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πισταδόρικο μοντέλο στο οποίο αναφέρεται παραμένουν ένα μεγάλο μυστήριο. Παρόλα αυτά, εξομολογήθηκε ότι η πλατφόρμα του θα είναι φτιαγμένη αποκλειστικά για αυτό, ενώ το cockpit θα είναι σαν κουβούκλιο, τύπου αεροσκάφους.

Η εξέλιξη του νέου εξωτικού μοντέλου της Rimac φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει και ο Ρίματς αποκάλυψε ότι «πιθανότατα» θα παρουσιαστεί φέτος, πριν κάνει το ντεμπούτο του στις πίστες το 2025.

Advertisement

Ακόμα, δεν είναι ξεκάθαρο πόσες μονάδες θα βγουν από το εργοστάσιο. Το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει ο Μάτε, είναι πως θέλει να σπάσει μία σειρά από ρεκόρ.