Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rezvani Arsenal: Ένα… θωρακισμένο SUV στους δρόμους!

Ελλάδα 3:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rezvani Arsenal: Ένα… θωρακισμένο SUV στους δρόμους!

ΝΕΑ

Rezvani Arsenal: Ένα… θωρακισμένο SUV στους δρόμους!

ΝΕΑ

Το νέο μοντέλο της εταιρείας από την Καλιφόρνια, αλλάζει όλα τα δεδομένα και τα επίπεδα θωράκισης.

Advertisement
Advertisement

Το Rezvani Arsenal είναι εδώ, το πιο πρόσφατο μοντέλο στη γκάμα των… αλεξίσφαιρων overlanders από την Καλιφόρνια, αποτελεί την επιτομή του θωρακισμένου οχήματος.

Με μια προαιρετική σύνθετη θωράκιση σε επίπεδο B6, το νέο… SUV μάχης αποκρούει τους επιτιθέμενους οπλισμένους με AR15 ή AK47 (ακόμη και όταν πυροβολούν με βολές διάτρησης θωράκισης).

Η σύνθετη θωράκιση του Arsenal είναι εξίσου σκληρή με τον βαλλιστικό χάλυβα, αλλά τρεις φορές ελαφρύτερη -ένας κρίσιμος παράγοντας που μπορεί να μειώσει το βάρος του SUV της Rezvani κατά περίπου 453 κιλά. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι είναι η πιο προηγμένη θωράκιση σε όχημα που προσφέρεται νόμιμα στην αγορά. Πριν από το ντεμπούτο του μοντέλου, η βαθμολογία σύνθετης θωράκισης σε μη στρατιωτικές εφαρμογές έφτανε στο επίπεδο Β4.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό σημείο αναφοράς, λοιπόν, για το νέο SUV του βελτιωτικού οίκου από την Κόστα Μέζα της Καλιφόρνια, είναι ότι μπορεί να γίνει το αγαπημένο όχημα προσώπων υψηλής προστασίας. Βάλτε ό,τι θέλετε σε αυτή τη λίστα.

Από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι σχεδιαστικά η Rezvani δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να… συρρικνώσει το εμβληματικό Cadillac Escalade, το Arsenal δεν είναι σίγουρα ένα «μαζεμένο» αυτοκίνητο.

Με διαστάσεις (ΜxΠxΥ) 5.588 x 2.387 x 1.981 mm και με βάρος 3.675 κιλά, οι 100 συνολικά μονάδες του μοντέλου, που θα παραχθούν, έρχονται στάνταρ  με κινητήραV8 6,2 λίτρων απόδοσης 420 ίππων και 623 Nm ροπής, αλλά υπάρχουν ακόμα τρεις επιλογές.

Advertisement

Ένας 3λιτρος diesel in-line six 280 ίππων και δύο ακόμα κορυφαίοι υπερτροφοδοτούμενοι V8 βενζινοκινητήρες, απόδοσης 650 και 810 ίππων.

Η τιμή του Arsenal στις ΗΠΑ ξεκινά από 225.οοο δολάρια, αλλά με όλες τον προαιρετικό εξοπλισμό, ειδικότερα στη θωρακισμένη έκδοση Military Edition εκτοξεύεται κοντά στις 700.00 δολάρια!

Advertisement