Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Red Dot Awards: Κορυφαίες διακρίσεις για τη Hyundai

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Dot Awards: Κορυφαίες διακρίσεις για τη Hyundai

ΝΕΑ

Red Dot Awards: Κορυφαίες διακρίσεις για τη Hyundai

ΝΕΑ

Η Hyundai επιβεβαίωσε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε σχεδιαστικό επίπεδο, κατακτώντας κορυφαία βραβεία του Red Dot 2024.

Advertisement
Advertisement

Το Hyundai Santa Fe XRT Concept κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο Design Concept στην κατηγορία Cars and Motorcycles και οι καινοτόμες προτάσεις της Hyundai DICE και SPACE βραβεύτηκαν στην κατηγορία Autonomous.

Το Santa Fe XRT Concept, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του παράλληλα με το Santa Fe, έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες που έχουν οι λάτρεις της φύσης.

Το στιβαρό XRT Concept μπορεί να χειριστεί δύσκολα εδάφη με σιγουριά και ευκολία. Το ευέλικτο SUV έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτεί το απόλυτο πνεύμα περιπέτειας διαθέτοντας μεγάλους τροχούς και off-road ελαστικά, μια στιβαρή τοποθετημένη στην οροφή σχάρα αποσκευών με περισσότερο εξωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Advertisement
Advertisement

Το DICE (Digital Curated Experience) παρουσιάστηκε στην CES 2024 και μεταμορφώνει την αυτόνομη κινητικότητα προσφέροντας εξατομικευμένες και βελτιστοποιημένες υπηρεσίες.

Το DICE προσφέρει υπηρεσίες κοινής χρήσης ενσωματώνοντας απρόσκοπτα τις προσωπικές συσκευές των χρηστών για να προσφέρει μια εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Τροφοδοτούμενο από μια φιλική προς το περιβάλλον κυψέλη καυσίμου με βάση το υδρογόνο, το DICE όχι μόνο παρέχει δυνατότητα μεταφοράς αλλά και καθαρίζει τον αέρα, συμβάλλοντας στη δημιουργία καθαρότερων πόλεων.

Advertisement

Η ρομποτική τεχνολογία του DICE, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας Plug and Drive (PnD), διευκολύνει τις ευέλικτες λειτουργίες οδήγησης, όπως η διαγώνια οδήγηση και οι δυνατότητες μηδενικής στροφής, βελτιώνοντας τους ελιγμούς.

Η Hyundai οραματίζεται τις ολοκληρωμένες τεχνολογίες του DICE ως τεχνολογίες ζωτικής σημασίας για ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον στην κινητικότητα.

Advertisement

Στο εσωτερικό του το DICE προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον με θέματα «Natural Warmth» (φυσική ζεστασιά), με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και υπηρεσίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες των χρηστών μέσω παρακολούθησης βιολογικού σήματος (bio-signal) και ανάλυσης τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Το SPACE (Spatial Curated Experience) Mobility που παρουσιάστηκε επίσης στην CES 2024, αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης πολλαπλών θέσεων που παρέχει σε όλους τη δυνατότητα απεριόριστων μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ο εσωτερικός χώρος είναι ευέλικτος και διαθέτει «Adaptive Seat» (προσαρμόσιμο κάθισμα), ενώ παράλληλα ο έλεγχος ύψους επιβίβασης επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.

Advertisement

Παράλληλα, το SPACE Pavilion χρησιμοποιεί μονάδες SPACE για να σχηματίσει έναν φυσικό κόμβο που μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε δυσπρόσιτες περιοχές για να βελτιώσει της συνθήκες μετακίνησης.