Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ράλλυ Ακρόπολις με ηλεκτρική Μustang; Γιατί όχι;

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ακρόπολις με ηλεκτρική Μustang; Γιατί όχι;

ΝΕΑ

Ράλλυ Ακρόπολις με ηλεκτρική Μustang; Γιατί όχι;

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σταματά και η απόλαυση των αγώνων. Και η Ford είναι εδώ να το επιβεβαιώσει.

Advertisement
Advertisement

Η Ford επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη της παραλλαγής Mustang Mach-E Rally, κατασκευάζοντας μια ειδική πίστα rallycross στις εγκαταστάσεις της στο Μίσιγκαν.

Πριν από την κατασκευή της πίστας, η Ford ερεύνησε εκτενώς τον κόσμο του rallycross, συμβουλευόμενη έμπειρους οδηγούς rallycross και πραγματοποιώντας ενδελεχείς αξιολογήσεις σε διάφορες πίστες.

Οπλισμένοι με αυτές τις γνώσεις, οι μηχανικοί της Ford σχεδίασαν σχολαστικά την πίστα χρησιμοποιώντας προηγμένες προσομοιώσεις στον υπολογιστή, διασφαλίζοντας ότι αναπαράγει με ακρίβεια τις προκλήσεις και τη δυναμική των πραγματικών αγώνων rallycross.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η ιδιόκτητη πίστα λειτούργησε ως το απόλυτο πεδίο δοκιμών για τη Mach-E Rally, υποβάλλοντάς το σε μια εξοντωτική δοκιμή αντοχής περίπου 900 χιλιομέτρων, που ισοδυναμεί με μηνιαίους αγώνες rallycross μιας δεκαετίας.

Το αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών επέτρεψε στη Ford να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του Mach-E Rally, με αποτέλεσμα αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις, όπως η αύξηση της απόστασης από το έδαφος κατά περίπου 2 εκατοστά και η εισαγωγή της λειτουργίας οδήγησης RallySport.

Εξοπλισμένο με τη λειτουργία RallySport, η Mach-E Rally προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες εκτός δρόμου, επιτρέποντας πιο εύκολα ντριφτ, διατηρώντας παράλληλα τον ακριβή έλεγχο.

Advertisement

Επιπλέον, η έκδοση αυτή διαθέτει γραμμική απόκριση στο γκάζι και πιο σκληρή ανάρτηση για να αντιμετωπίζει με ευκολία το ανώμαλο έδαφος.

Πέρα από τις μηχανικές βελτιώσεις, το ηλεκτρικό υπόβαθρο παραμένει το ίδιο, με την έκδοση των δύο κινητήρων να αποδίδει 487 ίππους και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Μένει να δούμε τι μορφή θα πάρει αυτή η προσπάθεια της Ford και αν πρόκειται εκτός από τους αγώνες να δούμε μία ηλεκτρική Mustang σε ρόλο πιο extreme οχήματος παραγωγής εκτός δρόμου.