Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητα – εκλογικά κέντρα

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκίνητα – εκλογικά κέντρα

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα – εκλογικά κέντρα

ΝΕΑ

Όσοι βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid-19 καταφεύγουν με τα αυτοκίνητά τους σε αυτοσχέδια εκλογικά κέντρα και ψηφίζουν πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Για τέταρτη φορά μέσα σε δύο χρόνια καταφεύγουν στις κάλπες οι Ισραηλινοί, καλούμενοι να επιλέξουν μεταξύ του Μπενιαμίν Νετανιάχου και των αντιπάλων του, ιδίως του κεντρώου Γιαϊρ Λαπίντ.

Πρόκειται για μια από τις πιο ιδιάζουσες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, καθώς διεξάγεται εν μέσω κορωνοϊού και της αγωνιώδους προσπάθειας που κάνει η χώρα ώστε να ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς.

Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν χθες, Τετάρτη και περίπου 6,6 εκατ. πολίτες κλήθηκαν να καταθέσουν την ψήφο τους.

Advertisement
Advertisement

Ψηφίζουν μέσα από τα αυτοκίνητα

Για μια μερίδα του πληθυσμού, ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Όσοι βρίσκονται σε καραντίνα ελέω κορωνοϊού δεν κατέφυγαν στα συνήθη εκλογικά κέντρα, αλλά σε drive-in κάλπες.

Advertisement

Σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου γινόμαστε μάρτυρες αυτού του παράδοξου τρόπου ψηφοφορίας: Επιβάτες αυτοκινήτων προεκτείνουν διστακτικά τα χέρια τους και ρίχνουν την ψήφο τους στην κάλπη. Απέναντί τους υγειονομικοί ντυμένοι με φόρμες προστασίας να κρατούν στα χέρια τους τις κάλπες, διευκολύνοντας το έργο των ασθενούντων.

Σημειώνεται πως το Ισραήλ αποτελεί τη χώρα-πρωτοπόρο στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, με το ποσοστό των πολιτών που έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου να αγγίζει το 60%.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
«Παρέλαση» με Lamborghini, Mercedes και Porsche ενάντια στον… κορωνοϊό!
Άνοδος ρεκόρ για τα καινούρια ΙΧ – Βυθίζονται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα
Κορωνοϊός: Το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο των ΗΠΑ

 

Advertisement