Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Ψάχνεται» για επέκταση στην Ευρώπη η Geely

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ψάχνεται» για επέκταση στην Ευρώπη η Geely

ΝΕΑ

«Ψάχνεται» για επέκταση στην Ευρώπη η Geely

ΝΕΑ

Σε διαπραγματεύσεις για την ανέγερση εργοστασίου στη Γηραιά Ήπειρο φέρεται να είναι ο κινεζικός όμιλος.

Advertisement
Advertisement

Καθώς ήδη δραστηριοποιείται σε αγορές της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με μάρκες όπως οι Volvo, Lynk&Co και Smart, η Geely έχει αρχίσει να ερευνά την πιθανότητα εκτεταμένης παραγωγής αυτοκινήτων σε αυτό το πεδίο εμπορικής της δράσης.

Ωστόσο, δεν έχει δεσμευτεί πως αυτό θα γίνει πάση θυσία, παρά μόνο εξετάζει τις πιθανότητες διεκπεραίωσης. Όπως και πολλές άλλες κινεζικές εταιρείες, η Geely θέλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Ευρώπη και η ανέγερση δικού της εργοστασίου είναι ο καλύτερος και αμεσότερος τρόπος.

Σε σχετική ερώτηση που έγινε στον αντιπρόεδρο του ομίλου, Li Chuanhai, στο πλαίσιο πρόσφατης ομιλίας του στη Φρανκφούρτη, η απάντηση ήταν πως «Δεν είναι ακόμα 100% σίγουρο».

Advertisement
Advertisement

Η ανησυχία του Chuanhai μάλλον έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποίησε ο κινεζικός κολοσσός με την κυβέρνηση της Πολωνίας, οι οποίες δεν κύλησαν με το μέρος του.

Όπως δήλωσε δημόσια ένα πολιτικό πρόσωπο της πολωνικής κυβέρνησης, ονόματι Jan Szyszko, στην Πολωνία ή θα χτιστεί ένα εργοστάσιο που θα παράγει ηλεκτρικά αποκλειστικά για τους πολίτες της χώρας ή θα πρέπει να μεταφερθεί αλλού στην Ευρώπη.

Κώλυμα υπάρχει, λοιπόν, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του ομίλου Geely και της πολωνικής κυβέρνησης, με την τελευταία να μη βλέπει την κινεζική εταιρεία ως ιδανικό συνεργάτη.

Advertisement

Στο μεταξύ, δεν πάει καιρός από όταν η Geely εγκαινίασε νέα κεντρικά στη Φρανκφούρτη, όπου και θα δοκιμάσει και θα εξελίξει 13 ολοκαίνουργια NEV, ώστε να εξετάσει κατά πόσο εναρμονίζονται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Το κατά πόσο τώρα θα επιτευχθεί συμφωνία με τους Πολωνούς ή θα χρειαστεί να δείξει τα πλάνα της σε άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση για την ανέγερση εργοστασίου παραμένει προς ώρας άγνωστο.

Advertisement