Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτες εικόνες της νέας ηλεκτρικής Mercedes EQE

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτες εικόνες της νέας ηλεκτρικής Mercedes EQE

ΝΕΑ

Πρώτες εικόνες της νέας ηλεκτρικής Mercedes EQE

ΝΕΑ

H επίσημη αποκάλυψή της Mercedes EQE θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στην έκθεση του Μονάχου.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes, πιστή στον προγραμματισμό της, διευρύνει συνεχώς τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων πλησιάζοντας ταυτόχρονα και το στόχο της. Ο οποίος είναι τα συνολικά 10 EVs έως το 2022.

Το επόμενο της βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι η ηλεκτρική έκδοση της E-Class, η EQE, για την οποία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες και τα αρχικά δεδομένα. Σύμφωνα με τα οποία οι εξωτερικές της διαστάσεις θα είναι ελαφρώς μικρότερες σε σχέση με τη συμβατική business λιμουζίνα αλλά χάρη στην ηλεκτροκίνηση και το επίπεδο δάπεδό της οι χώροι στο εσωτερικό της θα αντιστοιχούν σε αυτούς της τρέχουσας S-Class.

Η βάση της θα είναι ένα καινούργιο πλαίσιο που θα επιτρέπει και την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου προκειμένου να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν το βάρος. Η μπαταρία θα βρίσκεται στο δάπεδο συμβάλλοντας και στη συνολική ακαμψία, η ενεργειακή της χωρητικότητα θα φτάνει μέχρι και τις 90 kWh, ενώ η αυτονομία μπορεί και να ξεπερνά τα 650 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο υποστηρίζει ηλεκτροκινητήρες και στους δύο άξονες, ενώ αρχικά αναμένεται να παρουσιαστεί η ΕQE 4MATIC με περισσότερους από 400 ίππους και 750 Nm. Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, μεταξύ αυτών και πισωκίνητες.

Η αισθητική εκτός και εντός θα ακολουθεί τη φιλοσοφία των μοντέλων EQ και τα πρότυπα της EQS. Αυτό σημαίνει πως προαιρετικά θα είναι διαθέσιμη και εδώ η εντυπωσιακή Hyperscreen που με μήκος 141 εκατοστών θα καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα έχει δοθεί στην αεροδυναμική.

Advertisement

Όπως προαναφέραμε η νέα ηλεκτρική Mercedes EQE θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Μονάχου, που θα διεξαχθεί από 7 έως και 12 Σεπτεμβρίου στη βαυαρική πρωτεύουσα στη θέση αυτής της Φρανκφούρτης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes-Benz S 350 d
H ηλεκτρική Mercedes EQE δοκιμάζεται και στο Nürburgring (+video)
Δοκιμή: Mercedes-AMG A 45 S vs Tesla Model 3 Long Range