Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτα το συμφέρον και μετά η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτα το συμφέρον και μετά η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

ΝΕΑ

Πρώτα το συμφέρον και μετά η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

ΝΕΑ

Οι δασμοί που θέλει να φέρει η Ε.Ε. σκοντάφτουν στα συμφέροντα αρκετών χωρών μελών που έχουν ανοίξει σοβαρές μπίζνες με τους Κινέζους.

Advertisement
Advertisement

Για άλλη μια φορά η Ευρώπη φαίνεται ότι δεν λειτουργεί ως ενιαίος οργανισμός αλλά είναι δέσμια των συμφερόντων κάθε χώρας. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε ό,τι δηλαδή αφορά τους δασμούς στα ηλεκτρικά, είναι πολλές οι χώρες που φαίνονται διατεθειμένες να σπάσουν το μέτωπο.

Το Πεκίνο ελπίζει ότι η Ισπανία θα προωθήσει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νέα ενεργειακή βιομηχανία, επιδιώκοντας εμβάθυνση της συνεργασίας και δημιουργία ενός δίκαιου και προβλέψιμου περιβάλλοντος ανάπτυξης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Η Κίνα ελπίζει ότι η Ισπανία θα ενθαρρύνει την ΕΕ να διατηρήσει μια ανοικτή στάση στον τομέα της πράσινης και νέας ενέργειας, σημειώνοντας ότι η έρευνα της ΕΕ για την κινεζική βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί προστατευτισμό.

Advertisement
Advertisement

Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει την απόφαση μέχρι μετά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Ιουνίου.

Σε συνάντηση τη Δευτέρα με τους Ισπανούς Υπουργούς Οικονομίας και Βιομηχανίας στη Μαδρίτη, ο Υπουργός Ουάνγκ Ουεντάο δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Ισπανία για την αύξηση του εμπορίου, την προώθηση αμφίδρομων επενδύσεων και την επέκταση της συνεργασίας.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery δήλωσε ότι το εργοστάσιο της στη Βαρκελώνη, το οποίο απέκτησε από τη Nissan, θα είναι μια από τις κύριες εξαγωγικές της εγκαταστάσεις παγκοσμίως, με στόχο την παραγωγή 150.000 οχημάτων ετησίως μέχρι το 2029, σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία EV Motors.

Advertisement

Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο τέλος του καλοκαιριού, με την κατασκευή του SUV Omoda 5 σε πλήρως ηλεκτρικές και με κινητήρες εσωτερικής καύσης εκδόσεις στην Ισπανία, και αργότερα θα παραχθεί και το μοντέλο Jaecoo 7.