Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή στο παραπλανητικό mail που «στέλνει» η Ελληνική Αστυνομία

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή στο παραπλανητικό mail που «στέλνει» η Ελληνική Αστυνομία

ΝΕΑ

Προσοχή στο παραπλανητικό mail που «στέλνει» η Ελληνική Αστυνομία

ΝΕΑ

Τι αναφέρει το παραπλανητικό e mail που «υπογράφει» μάλιστα και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας…

Advertisement
Advertisement

Ένα παραπλανητικό e mail έχουν παραλάβει τις τελευταίες ημέρες δεκάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο έχει τίτλο «επιστολή κλήσης από την αστυνομία» και απευθύνεται σε έντονο ύφος σε όσους το λαμβάνουν.

Μάλιστα το συγκεκριμένο φέρει ως υπογραφή, το όνομα του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτρη Μάλλιου. Το εν λόγω προτρέπει τον αποδέκτη να ανοίξει το συνημμένο αρχείο προκειμένου να παραλάβει και να διαβάσει την κλήση.

Στην πραγματικότητα η κλήση δεν υφίσταται αλλά με αυτό τον τρόπο και ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, κάποιοι μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη.

To παραπλανητικό mail…

Πολύ μεγάλη προσοχή

Advertisement
Advertisement

Το μήνυμα που λαμβάνουν οι παραλήπτες αναφέρει τα εξής: «Έχετε 24 ώρες για να απαντήσετε στις κατηγορίες αυτές. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ληφθούν σοβαρά νομικά μέτρα εναντίον σας εάν δεν απαντήσετε στην παρούσα ειδοποίηση εντός 24 ωρών από την παραλαβή της. Το γραφείο μας είναι ανοιχτό 24 ώρες / 7 ημέρες την εβδομάδα. Ανυπομονούμε να σας ακούσουμε σύντομα».

Η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Αστυνομία, πόσο δε όταν αυτό φέρει και την υπογραφή με το όνομα του Αρχηγού της.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, όχι μόνο όσοι παραλάβουν το συγκεκριμένο μήνυμα αλλά και αντίστοιχα, τα οποία κυκλοφορούν κατά δεκάδες, στο διαδίκτυο.