Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Προσγειώνεται» στην Ευρώπη το ηλεκτρικό των 23.000 ευρώ!

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Προσγειώνεται» στην Ευρώπη το ηλεκτρικό των 23.000 ευρώ!

ΝΕΑ

«Προσγειώνεται» στην Ευρώπη το ηλεκτρικό των 23.000 ευρώ!

ΝΕΑ

Πρόκειται για ελκυστικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο ενδέχεται να το δούμε και στους ελληνικούς δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική Dongfeng διευρύνει τη γκάμα της στην Ευρώπη και μόλις λάνσαρε ένα άκρως ενδιαφέρον νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, για να αντιμετωπίσει -κατά πρώτο λόγο- το Citroen e-C3 και άλλα οικονομικά EV’s. Ονομάζεται Nammi Box και θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην Ελβετία, όπου οι τιμές θα ξεκινούν από περίπου 23.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι σε σαφώς πιο φτηνές αγορές, το κόστος κτήσης θα είναι ακόμα μικρότερο.

Το Nammi Box υποστηρίζεται από την πλατφόρμα S3 της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας και κινείται από μια συμπαγή μπαταρία 42,3 kWh. Αυτή η μπαταρία κινεί έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, με συνολική ισχύ 94 ίππους, ενώ η αυτονομία ανέρχεται στα 311 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για το χρόνο φόρτισης, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο μοντέλο διατίθεται στην Κίνα με μικρότερη μπαταρία 31,5 kWh. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλές άλλες τεχνικές λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement

Από το οπτικό υλικό, πάντως, είναι βέβαιο ότι το Nammi Box κερδίζει τις εντυπώσεις με τη φρέσκια και μοντέρνα σχεδίασή του., που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από οποιονδήποτε Ευρωπαίο ανταγωνιστή του.

Τοι ίδιο ισχύει και για την εικόνα του εσωτερικού, που φαίνεται αρκετά καλά εξοπλισμένο, με τη μεγάλη οθόνη infotainment τοποθετημένη στο κέντρο, μοντέρνο και αισθητικά εκλεπτυσμένο, με τη χρήση καλώ υλικών.

Η Ελβετία είναι ο πρώτος σταθμός για το μικρό ηλεκτρικό της Dongfeng, αλλά είναι θέμα χρόνου το λανσάρισμά του και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, ενδεχομένως και στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ιταλική κυβέρνηση, για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής μπαταριών, στη γειτονική χώρα.