Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσεχώς Ford Mustang για όλα τα γούστα

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσεχώς Ford Mustang για όλα τα γούστα

ΝΕΑ

Προσεχώς Ford Mustang για όλα τα γούστα

ΝΕΑ

Τα σχέδια της Ford για το όνομα Mustang είναι πολλά και σε διαφορετικά επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Η Ford φέρεται να σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση της γκάμας της Mustang, δείχνοντας στους αντιπροσώπους της διάφορες νέες παραλλαγές, όπως ένα τετράθυρο κουπέ και μια έκδοση εκτός δρόμου.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την υπαινιγμό της Ford για μια τετράθυρη Mustang το 2022 και ευθυγραμμίζεται με το όραμα του CEO Jim Farley για μια οικογένεια Mustang που θα διατηρεί τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του αρχέτυπου μοντέλου.

Το πιο ενδιαφέρον νέο μοντέλο θα μπορούσε να είναι ένα τετράθυρο κουπέ, που ενδεχομένως να ονομάζεται Mach-4, αντανακλώντας μια παρόμοια σύμβαση ονομασίας με την ηλεκτρική Mach-E.

Advertisement
Advertisement

Οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές, αλλά η Mach-4 αναμένεται να συνδυάζει τις επιδόσεις της Mustang με μια κομψή, σπορ σχεδίαση που στοχεύει στην κατάκτηση μιας ευρύτερης αγοράς.

Πόσο θα μπορούσε η Ford Mustang Baja να απέχει από αυτό το κόνσεπτ;

Επιπλέον, η Ford διερευνά μια εκτός δρόμου Mustang εμπνευσμένη από τα αυτοκίνητα ράλι, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και φαρδιά ελαστικά.

Αυτό το μοντέλο θα ακολουθούσε την τάση που διαμορφώνουν οι off-road παραλλαγές όπως η Porsche 911 Dakar και η Lamborghini Huracan Sterrato, υποδηλώνοντας πως η Ford βλέπει δυνατότητες στην επέκταση της γκάμας της Mustang πέρα από την παραδοσιακή κατηγορία των muscle cars.

Advertisement

Σύμφωνα με το Automotive News, το μοντέλο αυτό θα ονομάζεται Mustang Baja. Αναμένεται να διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση, κάτι που δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστούμε την κατεύθυνση που θέλει η Ford να ακολουθήσει με το μοντέλο.

Στο πλαίσιο μίας συνάντησης αντιπροσωπειών στο Λας Βέγκας, όπου η Ford παρευρέθηκε, ο CEO της εταιρείας, Jim Farley φέρεται να έδειξε στους ανθρώπους μία φωτογραφία της Mustang Baja. Κάτι που δεν υφίσταται με την Mustang Mach-4 η οποία αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ως φήμη.

Advertisement

Πέρα από αυτές τις σημαντικές προσθήκες, η Ford εξελίσσει επίσης και κάποιες ειδικές εκδόσεις.

Η μία είναι μια Mustang EcoBoost με ρύθμιση RTR, που αναμένεται να κοστίζει περίπου 40.000 δολάρια, προσφέροντας μια πιο επιθετική και εξατομικευμένη εκδοχή της βασικής Mustang.

Ένα άλλο πιθανό μοντέλο είναι ένα cabrio υψηλών επιδόσεων με V8 και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια ανοιχτή έκδοση της Dark Horse, που μέχρι στιγμής διατίθεται μόνο ως coupe.

Advertisement

Αυτή η παραλλαγή θα μπορούσε να απηχεί το πνεύμα των GT350 και GT500 του παρελθόντος, αλλά χωρίς το σήμα της Shelby.

Ενώ τα χρονοδιαγράμματα για αυτά τα μοντέλα παραμένουν ασαφή, η παρουσίαση στους αντιπροσώπους της Ford δείχνει ότι έχει φιλόδοξα σχέδια για τον εμπλουτισμό της γκάμας της Mustang, προσφέροντας επιλογές που απευθύνονται σε διάφορους λάτρεις των επιδόσεων.

Επιπλέον, η Ford μπορεί να παρουσιάσει και άλλα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός βαν με βάση το Maverick και διάφορα ηλεκτρικά μοντέλα, υποδεικνύοντας μια ευρύτερη στρατηγική για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών των καταναλωτών σε όλα τα επίπεδα τιμών.