Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προς υπογραφή η μείωση της τιμής διοδίων στην Αττική Οδό

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς υπογραφή η μείωση της τιμής διοδίων στην Αττική Οδό

ΝΕΑ

Προς υπογραφή η μείωση της τιμής διοδίων στην Αττική Οδό

ΝΕΑ

Όπως έγινε γνωστό, εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί η καινούργια σύμβαση παραχώρησης για τη «Νέα Αττική Οδός» η οποία σημαίνει οικονομικό όφελος για όσους εισέρχονται στην Αττική Οδό για τον προορισμό τους.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε την επερχόμενη μείωση του κομίστρου που πληρώνουν οι οδηγοί οι οποίοι χρησιμοποιούν την Αττική Οδό.

Όπως ανέφερε τότε -και όπως πρόκειται να ισχύσει- το ποσό για τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης θα μειωθεί στα 2,50 ευρώ από τα 2,80 ευρώ που είναι τώρα.

Αυτό θα γίνει όταν υπογραφεί η σύμβαση για τη «Νέα Αττική Οδό», η οποία πρόκειται να γίνει εντός της εβδομάδας. Αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σε συνάδελφο του Οικονομικού Ταχυδρόμου, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, συστήθηκαν δύο καινούργιες εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν τη νέα σύμβαση για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία θα είναι ο νέος παραχωρησιούχος. Έπειτα από την υπογραφή της νέας σύμβασης αυτή θα πάει στη Βουλή προς ψήφισή της σε νόμο.

Η παραλαβή της Αττικής Οδού από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου της επόμενης χρονιάς, όπως δήλωσε ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Προς το παρόν, την Αττική Οδό ελέγχει η κοινοπραξία εταιρειών Ελλάκτωρ-ΑΒΑΞ-EGIS. Στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν τα έργα συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου και θα γίνει εκτενής έλεγχος πριν τον παραλάβουν τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι οποίοι θα τον παραδώσουν στον νέο παραχωρησιούχο (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).