Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που βρίσκονται οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος;

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που βρίσκονται οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος;

ΝΕΑ

Που βρίσκονται οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος;

ΝΕΑ

Σημαντική πρόοδος, σε σχέση με την περασμένη άνοιξη, φαίνεται να έχει καταγραφεί στο οδικό δίκτυο που συνδέει τις δύο πόλεις.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική πρόοδος (ξεκινώντας από τις ασφαλτοστρώσεις) του έργου στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, έχει φτάσει το 20,69% από το 14% που ήταν τον περασμένο Μάιο.

Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεπεραστεί το 25% και πως ενδέχεται να πιάσει και το 40% μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η πρόοδος ανά τμήμα του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου μετά από 1,5 έτος εργασιών. Να θυμίσουμε πως η έναρξη των έργων έγινε στο τέλος Μαρτίου του 2022. Το πιο προχωρημένο τμήμα είναι το Γαστούνη-Πύργος  που έφτασε στα τέλη Αυγούστου το 34% από 26% τον περασμένο Μάιο.

Αυξημένη πρόοδο παρουσίασαν και τα άλλα δύο τμήματα του αυτοκινητόδρομου. Πιο αναλυτικά, στο πρώτο τμήμα που κατασκευάζει η ΑΒΑΞ από το Μιντιλόγλι μέχρι τα Καραίικα έφτασε το 17% από 13%, ενώ στο δεύτερο τμήμα που κατασκευάζει η ΑΚΤΩΡ από τα Καραίικα μέχρι την Γαστούνη η πρόοδος ανέβηκε στο 13,5% από το  7%.

Advertisement
Advertisement

Αναθέτουσα αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τα χρονοδιαγράμματα για το Πάτρα-Πύργος είναι αρκετά σφιχτά. Πιο συγκεκριμένα,  θα πρέπει -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- μέχρι τον Μάρτιο του 2025 να δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 56 χιλιόμετρα (35 μήνες διάρκεια) που αφορούν το τμήμα από τον Πύργο μέχρι την Κάτω Αχαΐα και τα υπόλοιπα 19 το καλοκαίρι του 2025 (40 μήνες διάρκεια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρευνα για τα ηλεκτρικά: Πολλή η τεχνολογία, μεγάλα τα προβλήματα
Η MG τα αλλάζει όλα στην Ελλάδα!
Ερχονται τα λεωφορεία με Τεχνητή Νοημοσύνη