Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που το πάει η Toyota με τα ηλεκτρικά;

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που το πάει η Toyota με τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Που το πάει η Toyota με τα ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι της Toyota έχουν εκδηλώσει τον σκεπτικισμό τους για την βιασύνη με τα ηλεκτρικά. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Advertisement
Advertisement

Η Toyota είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, τόσο σε παραγωγή όσο και σε πωλήσεις.

Έχοντας εστιάσει στην ποιότητα και την απόδοση των αυτοκινήτων της, η ιαπωνική εταιρία έχει σημαντική παρουσία σε όλες τις αγορές του κόσμου. Και μαζί έχει δυναμική παρουσία σε όλο τον πλανήτη με εργοστάσια και σχεδιαστικά κέντρα.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της Toyota είναι το ότι έχει μεγάλη γκάμα και έχει πάντα το κατάλληλο αυτοκίνητο για κάθε αγοραστή οπουδήποτε στον πλανήτη. Και μάλιστα μπορεί να εστιάζει στα ζητούμενα του κάθε καταναλωτή ανάλογα την αγορά, είτε στην Ευρώπη, είτε στις ΗΠΑ, είτε στην Ασία.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota υπήρξε και η εταιρία η οποία επένδυσε πρώτη στην τεχνολογία των υβριδικών, σημειώνοντας εκατομμύρια πωλήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Κάτι που την έχει φέρει να είναι ηγέτης σε αυτού του είδους τα αυτοκίνητα, και μπροστά από τους ανταγωνιστές της σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκπομπές ρύπων.

Όμως πλέον η Toyota βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να επενδύει στην υβριδική τεχνολογία ή θα μπει για τα καλά στην ηλεκτροκίνηση.

Το πρόβλημα είναι ότι η δεύτερη επιλογή είναι λίγο άγνωστη για την Toyota, καθώς έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα υβριδικά και έχει δώσει λίγους πόρους στα ηλεκτρικά.

Advertisement

Είναι ενδεικτικό ότι στα υβριδικά η Toyota είναι πρώτη με 1.271.934 μονάδες για το πρώτο εξάμηνο του 2022 (δεύτερη η Honda με 287.895 μονάδες), ενώ στα ηλεκτρικά η Toyota είναι στην 28η θέση με μόλις 4.872 κομμάτια, όταν στην πρώτη θέση είναι η Tesla με 552.800 μονάδες.

Advertisement

Με τους κανονισμούς εκπομπών να γίνονται αυστηρότεροι σε όλο τον κόσμο, είναι σαφές ότι τα υβριδικά αυτοκίνητα δεν θα είναι αρκετά για να επιτύχει τους στόχους της η Toyota. H υβριδική τεχνολογία είναι ικανοποιητική προς το παρόν, αλλά τι θα γίνει σε δέκα χρόνια από σήμερα.

Ο πρόεδρος της εταιρίας φαίνεται ότι έχει επίγνωση του θέματος και έχει ξεκαθαρίσει ότι η Toyota δεν θα αδιαφορήσει για τα ηλεκτρικά. Όμως εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες των θερμικών κινητήρων και τα υβριδικά συστήματα. Μένει να δούμε ποιος θα έχει δίκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota θα καθυστερήσει τα ηλεκτρικά της
Η Toyota διάλεξε Ελλάδα
Toyota Prius: 25 χρόνια στην πρωτοπορία της υβριδικής τεχνολογίας

Advertisement