Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα καινοτομήσει η νέα Chevrolet Corvette ZR1 (+ video)

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα καινοτομήσει η νέα Chevrolet Corvette ZR1 (+ video)

ΝΕΑ

Που θα καινοτομήσει η νέα Chevrolet Corvette ZR1 (+ video)

ΝΕΑ

Στη Chevrolet προετοιμάζονται για την παρουσίαση της καινούργιας Corvette ZR1 η οποία θα έχει μια ουσιαστική αλλαγή που θα αφήσει πίσω το παρελθόν του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η παρούσα γενιά της Chevrolet Corvette, η όγδοη κατά σειρά από το 1953, εμφανίστηκε στην αγορά το 2020 και έκτοτε η εταιρεία εξελίσσει και παρουσιάζει τις πιο σπορ εκδόσεις της.

Μία από αυτές είναι η ZR1 η οποία από το 1970 και έπειτα είναι μία από τις πιο αγαπημένες των Αμερικανών, κυρίως. Η Chevrolet έχει έτοιμη την Corvette C8 ZR1 την οποία προγραμματίζει να παρουσιάσει επίσημα εντός του καλοκαιριού.

Ως να συμβεί αυτό, η εταιρεία φροντίζει να δίνει στη δημοσιότητα κάποιες θολές φωτογραφίες του αυτοκινήτου, ενώ ανήρτησε στο διαδίκτυο και ένα σύντομο βίντεο το οποίο δημιουργεί προσδοκίες και μυστήριο αναφορικά με την καινούργια έκδοση επιδόσεων του supercar της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αναφορές στον αμερικανικό Τύπο, η καινούργια Corvette ZR1 θα έχει twin turbo V8 κινητήρα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που κάτω από το καπό της θα υπάρχει υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ.

Πρόκειται γι’ αυτόν που τον έχουν ονομάζει με την κωδική ονομασία Gemini. Το δίδυμον του προσδιορισμού του αφορά στο γεγονός ότι αυτός έχει προέλθει από τη συνένωση δύο τετρακύλινδρων σε σειρά κινητήρων της εταιρείας.

Ο κινητήρας αυτός τοποθετείται ήδη στην Corvette Z06, όμως εκεί είναι ατμοσφαιρικός, δεν έχει υπερτροφοδότηση. Σε αυτή, η χωρητικότητά του είναι 5,5 λίτρα και αποδίδει μέγιστη ισχύ 650 ίππους/6.800 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 881 Nm/4.400 σ.α.λ.

Advertisement

Δεδομένου ότι οι τιμές αυτές είναι πολύ καλές (στη Z06) έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απόδοσή του στην Corvette ZR1 μετά την προσθήκη twin turbo.