Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού θα κατασκευάζεται το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo;

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού θα κατασκευάζεται το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo;

ΝΕΑ

Πού θα κατασκευάζεται το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo;

ΝΕΑ

Η Renault έχει παρουσιάσει το πρωτότυπο του καινούργιου Twingo και τώρα απομένει η έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας του.

Advertisement
Advertisement

Όταν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς τα στελέχη της Renαult παρουσίασαν το πρωτότυπο της νέας γενιάς του Twingo οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είδαμε ένα γνώριμο σχήμα και όχημα.

Το αμάξωμα του αυτοκινήτου είχε μεγάλη ομοιότητα με αυτό της πρώτης γενιάς του μοντέλου η οποία εμφανίστηκε to 1992, στην Έκθεση του Παρισιού εκείνης της χρονιάς.

Φυσικά, το καινούργιο Twingo είναι δημιούργημα του επιχειρηματικού σχεδίου Renaulution, άρα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Η εξέλιξή του συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών, χρόνος που είναι από τους πιο σύντομους που έχει εφαρμόσει η γαλλική εταιρεία για ένα νέο αυτοκίνητό της.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η τέταρτη κατά σειρά γενιά του μοντέλου θα αρχίσει να κατασκευάζεται εντός του 2026. Αυτό θα γίνεται στη Σλοβενία, στο εργοστάσιο της Revoz, θυγατρικής της Renault, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Novo Mesto (κεντροανατολικά της χώρας).

Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Σλοβενικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Βάσει αυτού, η Κυβέρνηση της χώρας υπέγραψε στις 22 Ιουλίου (τρέχοντος έτους) Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με τη γαλλική εταιρεία για την κατασκευή 150.000 μονάδων του νέου Twingo ετησίως στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Εκεί παράγεται και το Clio.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Ρόμπερτ Γκομπόλ, ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα, η Renault και η Κυβέρνησή μας υπογράφουμε τη δέσμευσή μας για την από κοινού δημιουργία μιας νέας γραμμής παραγωγής για το καινούργιο ηλεκτρικό μοντέλο».

Advertisement

O Τζιζ Μπελ, Διευθύνων Σύμβουλος της εν λόγω βιομηχανικής μονάδας, δήλωσε στο Σλοβενικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αυτή η εξέλιξη εξασφαλίζει τη λειτουργία της και θα διατηρήσει τις 1.400 θέσεις εργασίας που υπάρχουν σε αυτή. Το Twingo σταμάτησε να κατασκευάζεται εκεί πριν από δέκα χρόνια, όμως τώρα μάλλον θα επιστρέψει η παραγωγή του εκεί.

Η απόφαση των στελεχών της Renault να παράγεται το νέο Twingo επί ευρωπαϊκού εδάφους και όχι στην Κίνα σχετίζεται με την πρόσφατη επιβολή επιπλέον δασμών που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στα αμιγώς ηλεκτρικά νέα μοντέλα που κατασκευάζονται στην ασιατική χώρα.

Advertisement

Έτσι, η επιλογή της Σλοβακίας για την κατασκευή του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου πόλης έχει πολλά πλεονεκτήματα για την εταιρεία, καθώς εκεί το κόστος παραγωγής είναι συγκριτικά μικρότερο απ’ ό,τι σε άλλα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ αποφεύγεται και η επιβάρυνση από τους επιπλέον δασμούς.