Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού έχει φτάσει η «Αθηνά»;

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού έχει φτάσει η «Αθηνά»;

ΝΕΑ

Πού έχει φτάσει η «Αθηνά»;

ΝΕΑ

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινείται ο πρώτος μετροπόντικας της νέας γραμμής 4…

Advertisement
Advertisement

Πολύ κοντά στον πρώτο σταθμό, τον οποίο και θα συναντήσει σε περίπου 2-3 εβδομάδες, βρίσκεται ο μετροπόντικας «Αθηνά».  Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπερσύγχρονο ΤΒΜ, έχει διανύσει 1.250 μέτρα και απομένουν ακόμα 300 μέτρα, για να βρεθεί κάτω από το μελλοντικό τερματικό σταθμό ΓΟΥΔΗ της νέας γραμμής 4.

Ο ρυθμός διάνοιξης παραμένει σταθερός σε 13-14 μέτρα ανά ημέρα αλλά υπήρξαν και υπερβάσεις, σε αυτά τα αριθμητικά δεδομένα διανοιγμένης σήραγγας.

Η απόσταση του φρέατος εισόδου από τον σταθμό ΓΟΥΔΗ είναι περίπου 1.550 μέτρα και αν υπολογίσουμε τον μέσο όρο διάνοιξης, τότε στα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου θα γίνει το πρώτο “εικονικό” breakthrough (δηλαδή η είσοδος του ΤΒΜ στον σταθμό).

Advertisement
Advertisement

Η «Αθηνά» θα διέλθει από τον σταθμό δημιουργώντας μια προσωρινή σήραγγα και θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον επόμενο σταθμό ΖΩΓΡΑΦΟΥ, όπου με τις σημερινές εκτιμήσεις θα φτάσει στα τέλη του έτους.

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» αναμένεται να τερματίσει το ταξίδι του τέλη του 2025 –αρχές του 2026 και να βγει από ένα φρέαρ που ετοιμάζεται δίπλα από τον σταθμό ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ της γραμμής 4 ειδικά για αυτό τον σκοπό.

Στην άλλη άκρη της γραμμής, στο φρέαρ ΒΕΪΚΟΥ, έχουν ανοιχτεί περίπου 40 μέτρα και τώρα ένα μεγάλο τμήμα του δεύτερου μετροπόντικα «Νίκη» είναι τοποθετημένο. Απομένει να εισέλθουν και τα υπόλοιπα τμήματα για να ξεκινήσει η διάνοιξη και από το βορειοδυτικό άκρο.