Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το καινούριο Jeep Renegade;

Ελλάδα 3:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το καινούριο Jeep Renegade;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το καινούριο Jeep Renegade;

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά του Jeep Renegade έχει αρχίσει ήδη να εξελίσσεται, όπως ανακοινώθηκε από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας και του Ομίλου Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Η Jeep έχει σκοπό να μετατρέψει την εταιρική εικόνα της χωρίς να μεταβάλλει τον χαρακτήρα των νέων μοντέλων της, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί διαχρονικά, από την ίδρυσή της.

Ως γνωστόν, η αμερικάνικη εταιρεία ανήκει στον Όμιλο Stellantis ως μέρος της Fiat Chrysler Automobiles. Αυτό σημαίνει ότι, πλέον, έχει τη δυνατότητα παραγωγής και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, όπως απέδειξε με το Avenger.

Η προσπάθεια θα έχει συνέχεια, προφανώς. Όπως ανακοίνωσε ο Κάρλος Ταβάρες, o Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, αυτή θα αφορά στο καινούργιο Renegade.

Η παρούσα γενιά του Jeep Renegade.
Advertisement
Advertisement

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, αποκάλυψε ότι η νέα γενιά του SUV μοντέλου τη Jeep θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και θα είναι οικονομικά προσιτή.

Ο Ταβάρες είπε χαρακτηριστικά: «Θα έχει μπαταρίες τύπου φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) για να επιτευχθεί ο στόχος να είναι η τιμή πώλησής του κοντά στα 25.000 δολάρια».

Με αυτόν τον τρόπο το κορυφαίο στέλεχος της Stellantis έδωσε το βασικό κατασκευαστικό και εμπορικό στοιχείο του καινούργιου μοντέλου. Στο πότε θα παρουσιάστε αναφέρθηκε ο Αντόνιο Φιλόζα, Διευθύνων Σύμβουλος της Jeep. «Θα το δούμε σύντομα», ανέφερε σχετικά, αν και αόριστα.

Η παρούσα γενιά του Jeep Renegade.
Advertisement

Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες από την εταιρεία αναφέρουν ότι το νέο Renegade θα παρουσιαστεί το 2026. Πιθανόν θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα Smart Car η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό Citroen e-C3 και θα υπάρχει και στα καινούργια Opel Frontera, Fiat Grande Panda και Citroen C3 Aircross.

Ο Tavares δήλωσε ότι η νέα πλατφόρμα θα συμβάλλει θετικά στις εταιρείες του Ομίλου Stellantis. Όπως είπε: «Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο στον κόσμο, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να επιτρέπει την εφαρμογή απλούστερων λύσεων.

Advertisement

»Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μειώσουμε το κόστος και να είμαστε ανταγωνιστικοί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη πλατφόρμα (που υπάρχει) στον Δυτικό κόσμο».

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Jeep παρουσίασε το καινούργιο Wagoneer (φωτογραφία επάνω) το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, ως το 2027 θα διαθέτει έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της.