Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζουν οι αναβαθμίσεις της ABT για τα Audi Q8 και SQ8;

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζουν οι αναβαθμίσεις της ABT για τα Audi Q8 και SQ8;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζουν οι αναβαθμίσεις της ABT για τα Audi Q8 και SQ8;

ΝΕΑ

Για πολλούς, η ιπποδύναμη δεν αρκεί ποτέ. Ακόμα και αν μιλάμε για τη ναυαρχίδα των SUV της Audi.

Advertisement
Advertisement

Για εκείνους λοιπόν που είναι κάτοχοι της τελευταίας γενιάς του Audi Q8 και θέλουν να το πάνε στο επόμενο επίπεδο, υπάρχει η ΑΒΤ. Ο βελτιωτικός οίκος μοντέλων Audi διαθέτει από το 2018 συνεχώς νέα κιτ βελτίωσης για τη ναυαρχίδα της μάρκας και το τελευταίο είναι πολύ εντυπωσιακό.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η ABT διαθέτει ειδικό πρόγραμμα το οποίο μετατρέπει τους 340 ίππους (500 Nm ροπής) του τρίλιτρου V6 TFSI του Audi Q8, σε 405 (και 550 Nm ροπής).

Το πρόγραμμα που τοποθετείται στον 4λιτρο twin-turbo V8 του Audi SQ8 είναι ακόμα πιο σκληροπυρηνικό και καταφέρνει να αυξήσει τους 507 ίππους (771 Nm) σε 649 (με 849 Nm). Τα νούμερα αυτά κάνουν το SQ8 με το κιτ της ABT πιο ισχυρό από το εργοστασιακό RS Q8.

Advertisement
Advertisement

Ως είθισται, ο βελτιωτικός οίκος διαθέτει και προσθήκες αμαξώματος για τη ναυαρχίδα των SUV της Audi. Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έξτρα εισαγωγές αέρα από ανθρακονήματα και μία μικρή πίσω αεροτομή.

Αλλά το πιο σημαντικό που λάνσαρε η ABT, πέραν του προγράμματος για τον κινητήρα, είναι οι ζάντες. Οι οποίες είναι χάλκινες, 22 ή 23 ιντσών και ζυγίζουν 40% λιγότερο από τις εργοστασιακές.

Τροποποιήσεις γίνονται και στην καμπίνα του Q8, κατ’ επιλογή του καταναλωτή. Όπως ο επιλογέας ταχυτήτων που μπορεί να αποκτήσει carbon επένδυση, παρόμοια με αυτήν στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών.

Advertisement

Ο επίδοξος αγοραστής μπορεί να επιλέξει κάθε μέρος διαφορετικά ή όλα μαζί, αναλόγως τις επιθυμίες του. Η αναβάθμιση του κινητήρα του Audi Q8 κοστίζει κάτι λιγότερο από 2.000 ευρώ, ενώ εκείνη του SQ8 λίγο κάτω από τις 4.000 ευρώ.

Όσον αφορά στις εισαγωγές αέρα στο πλάι, η ABT τις κοστολογεί γύρω στα 1.200 ευρώ, ενώ την αεροτομή λίγο κάτω από τα 900. Οι ζάντες από την άλλη είναι ακριβές, με την τιμή να κυμαίνεται μεταξύ 4.000 και 4.800 ευρώ, αναλόγως τις διαστάσεις και το ντιζάιν που θα επιλέξεις.

Advertisement