Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η πιο φτηνή Porsche στην Ελλάδα;

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η πιο φτηνή Porsche στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η πιο φτηνή Porsche στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Oι Έλληνες πελάτες της Porsche μπορούν να επιλέγουν τα μοντέλα από την πλήρη γκάμα της εταιρείας. Ποιο από αυτά είναι το οικονομικά προσιτότερο στη χώρα μας;

Advertisement
Advertisement

Η απόκτηση μιας Porsche σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης της θα έχει την ευκαιρία να μετακινείται και να χαίρεται την οδήγηση με ένα πολυτελές όχημα το οποίο είναι αποτελεί το επιστέγασμα της γερμανικής μηχανολογίας και αντιπροσωπεύει φήμη δεκαετιών από τις διακρίσεις σε αγώνες αυτοκινήτου.

Η ηλεκτροκίνηση είναι το καινούργιο τεχνολογικό πεδίο για την εταιρεία αλλά δεν είναι νέο για την ιστορία του ιδρυτή της. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Φέρντιναντ Πόρσε σχεδίασε Egger-Lohner C.2 Phaeton το οποίο παρουσιάστηκε το 1898.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα είχε ηλεκτρομοτέρ ισχύος πέντε ίππων, η τελική ταχύτητά του έφτανε τα 35 χλμ./ώρα και η μέγιστη αυτονομία του τα περίπου 80 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Στην εποχή μας, η Porsche έχει την γκάμα της την Taycan και εσχάτως και την καινούργια Macan ως αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Φυσικά, οι άνθρωποί της εξελίσσουν και άλλα τα οποία θα παρουσιαστούν εντός των επόμενων ετών.

Η Macan Electric είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας και ενδιαφερόμενοι μπορούν να την αποκτήσουν και μάλιστα σε σχετικά καλή τιμή. Μάλιστα, είναι η πιο φτηνή Porsche που πωλείται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη αντιπροσωπεία, η προτεινομένη λιανική τιμή της ξεκινά από τις 86.300 ευρώ. H Macan Electric έχει έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 360 ίππους.

Advertisement

Οι μπαταρίες της έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh, δίνουν μέση τυποποιημένη αυτονομία 644 χλμ. (κατά WLTP) και μπορούν να φορτίσουν σε ταχυφορτιστή DC ισχύος έως 270 kW. Το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 220 χλμ./ώρα.

Η αμέσως επόμενη έκδοση είναι η Macan 4 Electric, η προτεινομένη λιανική τιμή της οποίας ξεκινά από τις 89.950 ευρώ. Αυτή διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (όπως φανερώνει και η ονομασία της) οι οποίοι έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 408 ίππους.

Advertisement

Οι μπαταρίες της είναι ίδιες (ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh), παρέχουν μέση τυποποιημένη αυτονομία 516-612 χλμ. (κατά WLTP) και μπορούν να φορτίσουν σε ταχυφορτιστή DC ισχύος έως 270 kW. Το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει επίσης τα 220 χλμ./ώρα.

Η τρίτη κατά σειρά διαθέσιμη εκδοχή της είναι η Macan 4S Electric. Η προτεινομένη λιανική τιμή της ξεκινά από τις 97.160 ευρώ και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων της φτάνει τους 512 ίππους.

Σε αυτή, οι μπαταρίες δίνουν μέση τυποποιημένη αυτονομία 512-606 χλμ. (κατά WLTP) και μπορούν να φορτίσουν σε ταχυφορτιστή DC ισχύος έως 270 kW, επίσης. Σύμφωνα με την Porsche, η Macan 4S Electric επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Advertisement

Τέλος, στην Ελλάδα είναι διαθέσιμη και η Macan Turbo Electric, η προτεινομένη λιανική τιμή της ξεκινά από τις 122.760 ευρώ. Η ισχυρότερη εκδοχή του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου αποδίδει 639 ίππους, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 3,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 260 χλμ./ώρα.

Οι συσσωρευτές της είναι ίδιας ενεργειακής χωρητικότητας, μπορούν να φορτίσουν σε ταχυφορτιστή DC ισχύος έως 270 kW και παρέχουν μέση τυποποιημένη αυτονομία 518-590 χλμ. (κατά WLTP).