Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο εύκολα κλέβεις ένα Tesla Cybertruck;

Ελλάδα 19:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο εύκολα κλέβεις ένα Tesla Cybertruck;

ΝΕΑ

Πόσο εύκολα κλέβεις ένα Tesla Cybertruck;

ΝΕΑ

Η θεωρία λέει πως θα είναι δύσκολο, μιας και διαθέτει ακόμα και άθραυστα τζάμια. Το θέμα όμως είναι τοο γίνεται στην πράξη.

Advertisement
Advertisement

Το Cybertruck είναι με διαφορά το πιο πολυσυζητημένο pickup της παγκόσμιας αγοράς. Εν μέρει λόγω του ότι η Tesla και ο Ίλον Μασκ το προωθούν ως ένα «θωρακισμένο όχημα», ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία του.

Ωστόσο, μάλλον έχει… αλλεργία στους ικανούς κλέφτες. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει ένα περιστατικό που έλαβε πρόσφατα χώρα στις ΗΠΑ, με το υλικό από τις κάμερες του Cybetruck να μαρτυρά ότι ο κλέφτης χρησιμοποίησε ένα απλό εργαλείο για να παραβιάσει το τζάμι του οδηγού και να κλέψει μία τσάντα.

Οι κάμερες του αυτοκινήτου έπιασαν τον κλέφτη επ’ αυτοφώρω, δείχνοντας ξεκάθαρα το πρόσωπό του και την «τεχνική» που χρησιμοποίησε για να ανοίξει το τζάμι. Αυτό, όμως, που εκπλήσσει είναι η ευκολία με την οποία το κατάφερε.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα ασφαλείας Sentry Mode ενεργοποιήθηκε για να καταγράψει τον κλέφτη, αλλά ο ιδιοκτήτης απόρησε γιατί δεν του ήρθε καμία ειδοποίηση από την εφαρμογή ή δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για να απωθήσει τον κλέφτη.

Είναι εντυπωσιακό, πάντως, πως με ένα απλό εργαλείο παραβιάζει το αυτοκίνητο. Το καταφέρνει σε δευτερόλεπτα και πριν τον δει κανείς έχει εξαφανιστεί μαζί με μία τσάντα που πήρε από την καμπίνα.

Εύλογη απορία αποτελεί το γιατί δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Ωστόσο, με μία ματιά στην ιστοσελίδα της Tesla, κατανοούμε ότι ο συναγερμός του Cybrertruck ενεργοποιείται μόνο όταν δεν μπορεί να εντοπίσει το συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο ή το κλειδί, αλλά και όταν κάποιος παραβιάσει την κλειδωμένη πόρτα, το καπό ή την πίσω πόρτα της καρότσας.

Advertisement

Η αλήθεια είναι πως πολλών αυτοκινήτων ο συναγερμός δεν ενεργοποιείται όταν παραβιαστεί το τζάμι, κάτι που πιθανότατα ο κλέφτης το γνώριζε.

Αλλά και πάλι, είναι να απορείς γιατί το Sentry Mode δεν ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη, όπως θα έπρεπε, με το που εντόπισε πως κάποιος «παρενοχλεί» το αυτοκίνητο.

Advertisement