Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο… χαμηλά μπορείς να φτάσεις με ένα Ineos Grenadier;

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο… χαμηλά μπορείς να φτάσεις με ένα Ineos Grenadier;

ΝΕΑ

Πόσο… χαμηλά μπορείς να φτάσεις με ένα Ineos Grenadier;

ΝΕΑ

Αυτή είναι η υπέρτατη δοκιμή ανθεκτικότητας και τραχύτητας για κάθε off-roader, που θέλει να δικαιολογήσει τον τίτλο του.

Advertisement
Advertisement

Η απάντηση στο αρχικό ερώτημα, είναι ότι με ένα όχημα που παραπέμπει στα… αθάνατα Defender’s της δεκαετίας του ’80, μπορείς να περιηγηθείς ακόμα και στα 1.300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης!

Η Ineos είναι έτοιμη να δείξει στον κόσμο ότι το Grenadier είναι τόσο ανθεκτικό, όσο και όμορφο, στέλνοντάς το σε ένα εκτεταμένο δοκιμαστικό πρόγραμμα υπόγεια στο εργοστάσιο ποτάσας K+S στο Zielitz, στην κεντρική Γερμανία.

Αυτό το ορυχείο καλίου-μαγνησίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στον κόσμο, εξάγοντας 45.000 τόνους ακατέργαστου αλατιού την ημέρα για χρήση σε λιπάσματα, προϊόντα για βιομηχανικές εφαρμογές, καθώς και ζωοτροφές και προϊόντα διατροφής.

Advertisement
Advertisement

Η εξερεύνηση του ορυχείου αποτελεί μέρος μιας εκτεταμένης σειράς δοκιμών για το σκληροτράχηλο off-roader, μετά την ολοκλήρωση 1,77εκατομμυρίων  χιλιομέτρων κατά την ανάπτυξη του οχήματος, σε συνθήκες όπως μείον 35 βαθμοί Κελσίου ή υψόμετρα πάνω από 3.500 μέτρα!

Το στιβαρό πλαίσιο του οχήματος, έχει θωρακιστεί, στα πιο ευαίσθητα σημεία του, με ειδική επικάλυψη πούδρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της διάβρωσης, ακόμα και στις ακραίες συνθήκες του ορυχείου.

Ενώ η διαφυγή, από το πλέον δύσβατο οδόστρωμα, μπορεί να επιλεγεί με έως και τρία διαφορικά κλειδώματος. Το κεντρικό κλείδωμα διαφορικού διατίθεται στάνταρ και το μπροστινό και το πίσω μέρος, είναι προαιρετικά. Ωστόσο, η Trialmaster Edition συνοδεύεται στάνταρ με το Rough Pack, το οποίο περιλαμβάνει το τρίο των διαφορικών κλειδώματος και των ελαστικών παντός εδάφους (BFGoodrich T/A KO2).

Advertisement

Μια σύνθεση, που ανταποκρίθηκε περίφημα, στις δοκιμές στο γερμανικό ορυχείο. Το Grenadier διατεθεί σε δύο εκδόσεις κινητήρων, μία βενζίνης και μία diesel. Αμφότεροι προέρχονται από την BMW και έχουν χωρητικότητα 3,0 λίτρα. Το σύνολο αποδίδει ως diesel 250 ίππους και 550 Nm ροπής, ενώ με τον κινητήρα βενζίνης 286 ίππους και 450 Nm ροπής.