Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο ασφαλές είναι το Smart #3;

Ελλάδα 12:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο ασφαλές είναι το Smart #3;

ΝΕΑ

Πόσο ασφαλές είναι το Smart #3;

ΝΕΑ

Κορυφαία ασφάλεια προσφέρει το ολοκαίνουργιο Smart #3 σύμφωνα με μετρήσεις του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP. Δείτε ποιες βαθμολογίες απέσπασε στις τέσσερις κατηγορίες που μετριούνται όλα τα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς προβληματισμούς αναφορικά με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα και ιδίως όταν πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικά. Οι μπαταρίες είναι αυτές που προβληματίζουν συνήθως το κοινό, αναφορικά με την αυτονομία και την αξιοπιστία που προσφέρουν ενώ τα σημεία φόρτισης είναι κάτι που απασχολεί σοβαρά το αγοραστικό κοινό.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω είναι απορίες που μας βάζουν σε σκέψεις όμως τι γίνεται με τα θέματα ασφαλείας;

Κάνοντας την έρευνα βλέπουμε και τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν, καθώς ωραία είναι τα λόγια αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι πράξεις.

Πεντάστερο το Smart #3

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του EuroNCAP, του ανεξάρτητου οργανισμού που μετρά με αστέρια την ασφάλεια των αυτοκινήτων, το νέο Smart #3, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, φαίνεται πως είναι ένα από τα ασφαλέστερα που πωλούνται στη Γηραιά Ήπειρο.

Οι δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησε το 2023 έδειξαν πως το #3 της κοινοπραξίας Mercedes – Geely, είναι… πεντάστερο σε θέματα ασφαλείας. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Smart ταξινομήθηκε στο σύνολο όλων των αυτοκινήτων που μετρήθηκαν το 2023, τρίτο, γεγονός που το κατατάσσει ως ένα από τα πιο ασφαλή μοντέλα που είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη.

Βαθμολογία ανά κατηγορία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεί του Euro NCAP, το #3 ήταν το 5ο ασφαλέστερο (στο σύνολο των μοντέλων) σε θέματα οδηγού αγγίζοντας σε ποσοστό επιτυχίας το 90% αλλά και το 11ο σε ασφάλεια αναφορικά με την προστασία των παιδιών με ποσοστό 85%.

Advertisement

Σχετικά με την προστασία των πεζών το Smart #3 βρέθηκε στην 4η θέση με ποσοστό επιτυχίας 84%. Τέλος να σημειώσουμε πως στις μετρήσεις που αφορούν τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας η βαθμολογία άγγιξε το 85% και έφεραν το μοντέλο στην πρώτη θέση.

Advertisement