Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο άλλαξε την ταυτότητα της Ferrari η Purosangue;

Ελλάδα 1:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο άλλαξε την ταυτότητα της Ferrari η Purosangue;

ΝΕΑ

Πόσο άλλαξε την ταυτότητα της Ferrari η Purosangue;

ΝΕΑ

Έβαλε νερό στο κρασί της η Ferrari με το SUV ή όλα κυλούν ομαλά και μέσα στην κερδοφορία;

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari Purosangue, η οποία παρουσιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, σηματοδότησε ένα νέο τολμηρό κεφάλαιο για τη Ferrari, καθώς ήταν το πρώτο τετράθυρο όχημα παραγωγής της, το οποίο συχνά συγκρίνεται με SUV, αν και η Ferrari αποφεύγει να το χαρακτηρίσει ως τέτοιο.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις από τους πουριτανούς που είδαν την Purosangue ως απόκλιση από την παραδοσιακή ταυτότητα των σπορ αυτοκινήτων της Ferrari, το μοντέλο αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία, συμβάλλοντας θετικά στις πωλήσεις και την εικόνα της εταιρείας.

Οι πωλήσεις της Ferrari έφτασαν τις 7.044 μονάδες που αποτελούν ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 1,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Αν και αυτό αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ποσοστό ανάπτυξης για την εταιρεία εδώ και μια δεκαετία (εξαιρουμένου του 2020 λόγω της πανδημίας), τα νούμερα είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά που είχε επιτύχει η Ferrari πριν από δέκα χρόνια.

Οι πωλήσεις της Purosangue ξεκίνησαν στα τέλη του 2023 και μέχρι τον Αύγουστο του 2024 είχε ήδη γίνει το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο, με σχεδόν 1.500 πωλήσεις.

Ακολουθούσε μόνο τις 296 και Roma, αλλά ξεπερνούσε άλλα σημαντικά μοντέλα όπως η SF90, η 812 και η καταργημένη Portofino.

Advertisement

Η βασική τιμή της Purosangue την καθιστά μία από τις ακριβότερες προτάσεις της Ferrari, ωστόσο οδήγησε σε σημαντική αύξηση των εσόδων της.

Πούλησε 28% περισσότερες μονάδες από την SF90, παρά το γεγονός ότι η SF90 είχε μόνο 16% υψηλότερη τιμή.

Advertisement

Οι ισχυρές επιδόσεις του μοντέλου στις πωλήσεις, ειδικά σε σύγκριση με τα άλλα high-end οχήματα της Ferrari, έχουν ενισχύσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Όσον αφορά την εικόνα της μάρκας Ferrari, η Purosangue δεν έχει αμαυρώσει τη φήμη της.

Η Ferrari παραμένει το κυρίαρχο όνομα στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων, με τα κέρδη να αυξάνονται (από 28,3% το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε 28,9% το 2024) και τις τιμές των μετοχών να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Advertisement

Τελικά, η Purosangue όχι μόνο δεν πείραξε την ταυτότητα της Ferrari, αλλά την βοήθησε να αναπτυχθεί και να επιβεβαιώσει τη θέση της ως ηγέτης στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων.